Aptoide dă în judecată Google pentru că îi blochează magazinul; UE porneşte maşinăria antitrust

2.575 ori
<b>Aptoide dă în judecată Google pentru că îi blochează magazinul; UE porneşte maşinăria antitrust</b>Unul dintre cele mai populare magazine de aplicații care există pe piață drept alternativă pentru Google Play a șocat recent pe toată lumea datorită procesului deschis contra Google. S-a ajuns astfel la un proces pe bază de antitrust despre care

Creatorii lui Aptoide, unul dintre cele mai populare magazine alternative pentru aplicaţii Android a şocat pe toată lumea, dând în în judecată Google recent. A rezultat un proces pe bază de antitrust, despre care scriem mai jos.

Se pare că Google ar fi împiedicat aplicaţia Apptoide să ruleze corect pe terminalele Android, iar autoritățile UE sunt deja în lucru pe acest caz. După cum ştiţi probabil deja Google Play Store este sursa oficial recomandată pentru a instala aplicaţii pe Android, iar serviciile antivirus Google fac tot posibilul să prevină instalarea de alternative.

Google Play Protect are la rândul său un rol în acest proces de instalare a aplicaţiilor, fiind foarte strict cu aplicaţiile instalate din surse externe. Aptoide intră la aplicaţii gen, iar Google Play Protect îi pune beţe în roate. UE este o sperietoare a companiilor americane la capitolul antitrust, reglementările fiind mult mai stricte aici decât în SUA.

Ideea este ca, respectând legile antitrust, utilizatorul să fie cel care decide ce magazin de aplicaţii vrea să îşi instaleze, fără beţe în roate. Play Protect notifică utilizatorii să dezinstaleze magazinul de aplicaţii rival de pe terminal, cu o fereastră pop up care scrie că Aptoide poate descărca aplicaţii malware. Chiar şi dacă treceaţi peste avertizare, tot era blocat magazinul din a funcţiona corect.

Plângerea vine la doar câteva zile după ce autorităţile antitrust din UE se pregătesc să amendeze Google pentru monopolul instituit prin Android. Google răspunde afirmând că aplicaţiile descărcate din magazinul său au şanse de 9 ori mai mici să descarce malware faţă de alte magazine. Aptoide provine din Portugalia, iar CEO-ul său Paulo Trezentos a atacat criticile, afirmând că operează unul dintre cele mai sigure magazine de aplicaţii de pe piaţă.

Ceva îmi spune că Google nu o să scape prea uşor.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×