Huawei își ia măsuri de precauție pentru a nu ajunge în situația ZTE! Lucrează la un OS propriu

8.149 ori
<b>Huawei își ia măsuri de precauție pentru a nu ajunge în situația ZTE! Lucrează la un OS propriu</b>Ultimele săptămâni au fost marcate și de către veștile referitoare la situația în care compania ZTE se află, asta după ce a vândut echipamente către Iran, lucru interzis de multe state. În cazul de față SUA este națiunea care le-a pus gând rău

Încă de prin ianuarie au început problemele pentru companiile chineze dornice de a-și vinde produsele pe piața din SUA, lună în care Huawei pierdea la mustață un parteneriat cu operatorii Verizon și AT&T pentru comercializarea smartphone-ului Mate 10 Pro. Aflam că în spatele acestei operațiuni de refuz din partea operatorilor se aflau chiar autoritățile americane care puneau presiuni pe companiile locale pentru a opri vânzările și chiar parteneriatele 5G.

Ulterior în prima lună de primăvară și lanțul de magazine Best Buy lua decizia de a nu mai vinde produsele Huawei, iar șeful companiei chineze afirma că rivalii s-au aliat pentru a goni firma asiatică din SUA. Nu a mai durat mult și ZTE a devenit următoarea țintă a americanilor, ce-i drept dintr-un motiv mai serios aici, ZTE livrând tehnologie americană către Iran, țară care are multiple embargouri impuse de SUA.

S-a ajuns la interzicerea colaborării cu alte firme americane pentru ZTE, inclusiv cu Qualcomm și acum se vorbește chiar despre o interzicere la Android. Nici Huawei nu o duce prea bine pentru că de curând am aflat faptul că firma chineză este cercetată de SUA pentru activități ilegale și vânzare de echipament către Iran.

Dacă apar ceva dovezi că și Huawei a colaborat într-adevăr cu Iran, firma condusă de Richard Yu riscă la rândul său o potențială pierdere a licenței Android pentru smartphone-uri. Aparent, Huawei s-a pregătit pentru astfel de situații astfel că lucrează la un sistem de operare mobil propriu încă de prin 2012 atunci când Guvernul SUA deschidea o investigație asupra ZTE, ceea ce i-a alarmat pe oficialii Huawei.

Nu se știe în ce stadiu se află acest proiect, dar creatorul seriei Mate ar avea o alternativă în situația puțin probabilă ca licența Android să îi fie anulată. La ora actuală zona de OS-uri mobile este dominată de Android și iOS în proporție de 99.9% la nivel global, iar de-a lungul anilor au mai existat încercări de reducere a popularității pentru acest duo, un exemplu fiind Windows Mobile, sau Tizen OS de la Samsung.

Huawei dispune de cunoștiințele necesare și de forța de muncă pentru a pune la cale un OS bine închegat, dar problema aplicațiilor nu poate fi trecută cu vederea. În cazul lui Windows Mobile marele dezavantaj a fost lipsa unei colecții serioase de aplicații, fiind principalul motiv pentru care publicul alegea să meargă pe un Android cu toate că WM nu se prezenta deloc rău la nivel de funcționalitate.

Așteptăm acum rezultatele acestei investigații a autorităților americane și poate că între timp mai apar și alte vești despre măsurile de precauție pregătite de Huawei în cazul în care situația devine problematică.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×