Ariston Net, aplicaţia cu care controlezi centrala termică de la distanţă şi faci şi economie

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii 7.830 ori
<b>Ariston Net, aplicaţia cu care controlezi centrala termică de la distanţă şi faci şi economie</b>Ariston Net este numele unei aplicații recent lansată pentru Android și iOS, software ce ne ajută la economisirea energiei și a combustibilului, dar și la controlul centralei termice de la distanță.

Când v-a fost ultima oară frig? În ţara lui "iarna nu-i ca vara", mie mi-era frig astă vară, când din cauza lucrărilor de reabilitare termică ale blocului meu a fost nevoie să îmi pun centrala de apartament pe standby şi să o închid. Şi să te ţii: duşuri reci, de ar clănţăni şi Fram Ursul Polar. Centrala era pe balcon, acoperită de moloz, tristă şi dezafectată şi am stat departe de ea 2 luni, chinuit de duşuri reci. În momente de gen era aur curat o baie fierbinte, mai ales dacă îmi puteam încălzi la gradele dorite apa... cum te poate ajuta aplicaţia de mai jos.

Povestea are final bun pentrucă nu m-a prins iarna cu centrala închisă, ci acum funcţionează bine-mersi şi pot chiar încălzi camerele din casă aşa cum vreau eu şi când vreau eu, folosind aplicaţia Ariston Net.

Ariston NET tocmai a fost lansată în România şi reprezintă o modalitate de a vă conecta la o centrală în condensare Ariston din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo folosind smartphone-ul sau tableta, bazate pe Android sau iOS. Veţi putea controla încălzirea în multiple zone ale casei, astfel încât şi bunica şi copilul şi căţelul să fie la temperaturi optime în sufragerie, dormitor etc. Puteţi să o controlaţi şi când sunteţi la muncă sau în vacanţă şi veţi primi şi notificări legate de eventuale erori.

Aflaţi că am realizat un interviu cu Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, care ne-a oferit detalii despre această soluţie. Am aflat unde se poate monta, ce se poate controla şi prin ce se deosebeşte această aplicaţie şi soluţie de cele rivale. Apoi am testat chiar noi aplicaţia şi am văzut că putem regla temperatura printr-o interfaţă simplă şi intuitivă pe bază de swipe.

Aplicaţia este împărţită în două, cu zona superioară dedicată temperaturii ambientale şi cea de jos apei calde menajere. Ambele pot fi reglate la numărul de grade dorit, există şi setări pentru mod de vară şi de iarnă, plus profiluri pentru diferite zile ale săptămânii şi pentru diverse situaţii. 

Avem opţiuni precum "fără prânz", "familie" şi "weekend", dar putem crea propriul profil şi să îl salvăm pe listă cu o oră de începere a acelui reglaj de temperatură şi cu o oră de oprire. Practic din câteva tap, tap şi tap-uri am rezolvat planul pe o săptămână întreagă, cu tot cu vizita soacrei căreia îi e mereu prea cald sau prea frig. 

Aplicaţia oferă şi un grafic cu privire la consum, un istoric al modificărilor făcute şi are un Manual sau Automat de funcţionare. Mai jos vedeţi şi o prezentare a acestui software, în acţiune în diferite situaţii şi condiţii. Veţi putea gestiona mai multe zone din interiorul casei datorită interacţiunii cu kit-ul multi-zonă Ariston, astfel încât confortul să fie garantat.

Puteţi seta temperatura ideală când veniţi de la muncă spre casă şi să primiţi alerte dacă s-a oprit gazul, spre exemplu, şi a apărut o eroare în sistem. Există 4 moduri de funcţionare pentru confort maxim la domiciliu: Iarnă, Oprire prin activarea funcţiei Anti Îngheţ, Vară şi Vacanţă. Funcţia Auto e ideală nu doar pentru reglajele sale, ci şi pentru că vă permite să faceţi economie.

Cu reglaje smart veţi putea tăia până la 25% din facturile lunare, totul prin utilizarea aplicaţiei Ariston Net. Aceasta este gratuită în Play Store şi App Store (au și demo), are interfaţa intuitivă şi ocupă puţin spaţiu pe dispozitiv. Centralele Ariston de nouă generaţie găsiţi în toată reţeaua de distribuţie, compatibile cu acest software evident, iar acum cu această soluție IoT puteţi spune adio camerelor prea calde, prea reci sau duşurilor păţite de mine astă vară. Alte detalii despre Ariston Net, găsiți pe site-ul dedicat al producătorului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×