Autorităţile franceze lansează o aplicaţie de alertă teroristă, pe fondul îngrijorărilor legate de EURO 2016

1.275 ori
<b>Autorităţile franceze lansează o aplicaţie de alertă teroristă, pe fondul îngrijorărilor legate de EURO 2016</b>Pe fondul riscurilor de amenințare teroristă, guvernul francez lansează astăzi aplicația SAIP ce vine în ajutorul spectatorilor EURO 2016. Acest software va oferi utilizatorilor alerte în cazul în care se semnalează posibile atacuri teroriste, și totodată

Franţa este într-o tensiune continua în ultimul an şi jumătate, din cauza atentatelor de la Charlie Hebdo, apoi a celor de la Bataclan din toamna trecută. EURO 2016 debutează vineri, sub spectrul ameninţării teroriste şi pe lângă contribuţia autorităţilor la siguranţa publicului, va exista şi o aplicaţie care oferă o alertă în caz de atac terorist.

Proiectul aparţine guvernului francez şi alertează utilizatorul cu privire la posibile atacuri teroriste, oferind şi informaţii despre modul în care publicul va fi în siguranţă. Aplicaţia a fost anunţată azi şi poartă numele de SAIP (Systeme d'alerte et d'information des populations), ea pornind la drum ca proiect pilot imediat după atacurile din Paris din noiembrie.

Softul foloseşte geolocalizarea pentru a oferi informaţii în funcţie de locul în care se afla utilizatorul, alertele apărând cu mai puţin de 15 minute după ce e confirmat un incident. Vor fi afişate alerte şi pentru până la 8 zone geografice diferite, în cazul în care vreţi să vedeţi dacă familia şi prietenii sunt bine şi există şi posibilitatea de partajare direct via social media.

Aplicaţia e disponibilă în franceză şi engleză şi e gratuită pe iOS şi Android. Scopul este de a scădea presiunea asupra numărului de urgenţă francez în cazul unui atac. Peste 100.000 de forţe de securitate sunt pregătite pentru EURO şi pentru ca cele 51 de meciuri să aibă loc în siguranta.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×