China luptă împotriva epidemiei de coronavirus cu o aplicaţie care îţi spune dacă ai fost lângă o persoană infectată

737 ori
<b>China luptă împotriva epidemiei de coronavirus cu o aplicaţie care îţi spune dacă ai fost lângă o persoană infectată</b>China continuă să se confrunte cu una dintre cele mai grave epidemii din istoria sa, iar Coronavirusul face tot mai multe victime. Mai nou şi tehnologia joacă un rol combaterea sa, odată cu apariţia

China continuă să se confrunte cu una dintre cele mai grave epidemii din istoria sa, iar Coronavirusul face tot mai multe victime. Mai nou şi tehnologia joacă un rol combaterea sa, odată cu apariţia unei aplicaţii care le spune utilizatorilor dacă au fost aproape de o persoană infectată.

Aplicaţia se numeşte Close Contact Detector şi le permite utilizatorilor să îşi verifice starea scanând un cod QR printr-o aplicaţie că Alipay, WeChat sau QQ. Apoi îşi vor introduce numele şi CNP-ul şi vor afla daca au fost neprotejaţi lângă cei ce suferă de afecțiune. Conceptul de "Close Contact" implică oamenii care lucrează alături de cei infectaţi, cei care merg la şcoală cu ei, împart o locuinţă cu ei, dar şi doctorii care au tratat pacienţi cu Coronavirus.

Aplicatie

Până şi cei care au împărţit aceleaşi vagoane în transportul în comun sunt trecuţi în aplicaţie. Poţi verifica şi statusul pentru alte 3 persoane. Dacă aplicaţia stabileşte că un utilizator a fost aproape de o persoană ce a avut simptome ale virusului vine recomandarea ca omul respectiv să stea acasă, în carantină. Nu e foarte clar cum stabileşte aplicaţia aceasta proximitate, dar mă gândesc că fiecare om are traseul deja urmărit şi cartografiat în ultima lună şi printr-un AI poţi vedea cum s-au intersectat traiectoriile lor.

China are deja o reţea uriaşă de supraveghere, cu camere video şi recunoaştere facială, deci are posibilitatea unui tracking avansat. Evident dreptul la intimitate e grav încălcat dacă e aşa, dar nu ar fi prima oară în China. Aplicaţia a primit deja susţinere de la agenţii guvernamentale, inclusiv Comisia Naţională de Sănătate, Ministerul de Transport, Căile Ferate Chineze şi altele. Sunt multe voci care spun deja că libertatea individului şi intimitatea pălesc în fața răspândirii virusului.

Coronavirusul a infectat deja 40.000 de oameni şi a ucis peste 1100. Ar putea pune în pericol desfăşurarea MWC 2020, urmând să aflăm vineri dacă e aşa, direct de la organizatori.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×