Aplicaţia care te face bătrân, Faceapp este luată la ochi de FBI, pentru risc de spionaj

744 ori
<b>Aplicaţia care te face bătrân, Faceapp este luată la ochi de FBI, pentru risc de spionaj</b>Încă de când s-a popularizat FaceApp, multă lume a început să privească aplicaţia cu suspiciune. Celebra "aplicaţie care te face bătrân" este produsă de ruşi şi se specula de ceva vreme că ar reprezenta un risc de securitate

Încă de când s-a popularizat FaceApp, multă lume a început să privească aplicaţia cu suspiciune. Celebra "aplicaţie care te face bătrân" este produsă de ruşi şi se specula de ceva vreme că ar reprezenta un risc de securitate. Acum FBI a intrat pe fir, întărind temerile paranoicilor.

FBI a emis o declaraţie oficială, prin care afirmă că aplicaţia pentru mobil dezvoltată în Rusia ar reprezenta un "risc de securitate şi contraspionaj". Declaraţia a venit la început de săptămână, pe 2 decembrie, ca răspuns la întrebarea unui legislator american. Aplicaţia există de câţiva ani, dar a avut un boost brusc de popularitate în acest an, mulţumită filtrelor care îţi permiteau să vezi cum arăţi la bătrâneţe sau ca femeie.

Până una-alta candidaţii la preşedinţia SUA au fost deja avertizaţi să nu folosească FaceApp şi nici măcar cei nominalizaţi la candidatură. Totul e la nivel de acuzaţie, nu există dovezi sau o investigaţie încă, dar FBI a promis că va analiza comportamentul softului. La nivel oficial FBI a declarat că aplicaţia ar putea reprezenta o ameninţare din cauza mijloacelor prin care Kremlinul poate accesa comunicaţii telefonice şi online.

Trebuie analizate datele colectate şi pe cele transmise spre serverele din Rusia. Reprezentanţii FaceApp au negat că vând date unor alte companii, dar investigaţia nu mai poate fi oprită. Ştiu că SUA i-a pus gând rău şi lui TikTok şi nu cred că Prisma se simte prea bine sau alte softuri de la răsărit. Am eu o soluţie: să le cumpere Facebook pe toate şi atunci vom dormi mai liniştiţi!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×