Instagram a creat o clonă TikTok, semn că Zuck se teme de ascensiunea aplicaţiei din China

972 ori
<b>Instagram a creat o clonă TikTok, semn că Zuck se teme de ascensiunea aplicaţiei din China</b>Auzim tot mai des în ultima vreme că "se caută noul Facebook". Cei sub 18 ani deja nu mai stau pe Facebook de câţiva ani, pentru că şi-a pierdut factorul cool. Noul hype e de partea lui TikTok, succesor spiritual pentru

Auzim tot mai des în ultima vreme că "se caută noul Facebook". Cei sub 18 ani deja nu mai stau pe Facebook de câţiva ani, pentru că şi-a pierdut factorul cool. Noul hype e de partea lui TikTok, succesor spiritual pentru Vine şi locul unde vezi oameni dansând/cântând în sincron pe melodii celebre. Zuckerberg încearcă să contracareze rivalul chinez, punând Instagram la treabă şi realizând o clonă de TikTok numită Reels.

Instagram Reels

FB şi Instagram nu s-au ferit să mai copieze şi altă dată. Aşa s-au născut Stories furate de la Snapchat. Acum aflăm că Instagram a lansat în Brazilia ceva numit Reels, o funcţie care îţi permite să partajezi clipuri de 15 secunde. Se axează mult pe sincronizarea buzelor tale cu melodia din fundal, fenomenul Lipsync fiind foarte popular pe plan global. Reels nu e aplicaţie separată de Instagram, ci o funcţie integrată în aplicaţia de bază.

Pe Reels îl găsim lângă celelalte moduri Story, Boomerang şi Super-Zoom. Puteţi alege dintr-o serie de clipuri muzicale furnizate de marile case de discuri şi alţi publisheri. Odată ce găsiţi melodia care vi se potriveşte vă puteţi sincroniza cu piesa şi să creaţi clipuri haioase. Puteţi adăuga şi subtitrări sincronizate şi efecte ghost overlay, pentru tranziţii mai fluide. La final rezultatul se postează ca un Story dacă vreţi sau e trimis ca un mesaj și clipul nu e făcut public.

Veţi putea adăuga un Reel în zona de Highlights pe profilul de Instagram, altfel dispare în 24 de ore ca orice Story. Se discută despre extinderea lui Reels şi integrarea sa şi în Facebook pe viitor. Între timp gigantul chinez ByteDance (creator TikTok) este investigat de autorităţile din SUA, pentru achiziţionarea lui Musical.ly, încă o aplicaţie chinezească în stil TikTok. Americanii au descoperit şi că TikTok ar încuraja valori chinezeşti în SUA.

TikTok a lansat și un smartphone recent.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×