FireChat este o aplicaţie indispensabilă la proteste; chat-ul funcţionează şi când pică reţeaua

2.549 ori
<b>FireChat este o aplicaţie indispensabilă la proteste; chat-ul funcţionează şi când pică reţeaua</b>Cei care au participat la protestele din București și alte orașe ieri seară, au remarcat cu siguranță faptul că rețelele mobile nu mai făceau față numărului mare de oameni ce foloseau serviciile telecom simultan. Din fericire există o aplicație care

Cei care au urmărit sau au participat la protestele de aseară, mai ales cele din Bucureşti au remarcat probabil că reţeaua nu mai făcea faţă numărului mare de persoane înghesuite în acelaşi spaţiu din faţa Guvernului. A fost adus şi un punct mobil de reţea de către Orange, dar aparent nu a fost de ajuns. Cum majoritatea participanţilor aveau smartphone-ul în mână, e clar faptul că e nevoie de o soluţie şi pentru momentul când pică reţeaua, iar soluţia este "FireChat".

FireChat

Aplicaţia este una de chat în stil Whatsapp sau Messenger dacă vreţi, dar are marele atuu că nu are nevoie de conexiune celulară/mobila/3G/4G. Ea a devenit populară în timpul protestelor din Hong Kong, devenind şi simbolul lor. FireChat este o aplicaţie de tip "off the grid", care va crea propria reţea în afară Internetului, bazându-se pe o conexiune Bluetooth şi WiFi între telefoane.

Aici sistemul pur şi simplu nu poate pica, spre deosebire de o reţea WiFi sau una mobilă. Lansat în 2014 în primăvară, softul înregistra jumătate de milion de descărcări doar în toamna acelui an, cu ocazia protestelor. De atunci popularitatea sa a crescut, FireChat fiind folosit şi la proteste din Turcia, Ecuador, Irak, Spania sau India.

Criptarea a fost adăugată în 2015 pentru a împiedica citirea mesajelor de către terţe părţi. Şi chiar şi când nu e cazul de proteste, aplicaţia e utilă şi la concerte să zicem sau în general în locurile unde se strâng foarte multe persoane într-un spaţiu mic. Pot fi adăugate Chat Rooms ce au legătură cu evenimentul precum #CoruptiaUCide şi pot fi raportaţi cei care instigă la violenţă. O puteţi descărca de aici pe iOS şi de aici pe Android, evident gratuit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×