Camera cu zoom optic 5X prin prismă de la Oppo chiar funcţionează, iată un prototip

1.888 ori
<b>Camera cu zoom optic 5X prin prismă de la Oppo chiar funcţionează, iată un prototip</b>Oppo a adus şi anul trecut şi în acest an tehnologii noi şi revoluţionare la MWC, printre care se numără şi cea de zoom optic 5X la ediţia din anul curent. Pe numele său "5X Dual Camera Zoom", noua tehnologie funcţionează excelent, chiar şi în faza de..

Oppo a adus şi anul trecut şi în acest an tehnologii noi şi revoluţionare la MWC, printre care se numără şi cea de zoom optic 5X la ediţia din anul curent. Pe numele său "5X Dual Camera Zoom", noua tehnologie funcţionează excelent, chiar şi în faza de prototip.

Scopul Oppo a fost de a oferi zoom optic 5X fără a creşte grosimea unui terminal. Astfel au folosit un senzor standard de cameră, care a fost înclinat la 90 de grade, astfel încât să fie orientat spre lateral. Apoi o serie de lentile au fost adăugate sistemului, pentru a focaliza lumina spre acel senzor. Cea mai bună comparaţie e cu un periscop pentru întreaga idee ingenioasă.

Camera cu zoom optic 5X prin prismă de la Oppo chiar funcţionează, iată un prototip

Lăţimea terminalului e folosită pentru a obţine zoomul optic, zoom real şi nu cel digital prin cropping, ceea ce e fantastic. Sistemul pe bază de prismă/lentilă oferă şi stabilizare optică. Prisma ajustează unghiul în doze de 0.0025 grade, pentru o precizie fantastică. Întregul modul de cameră necesită doar 5.7 mm grosime, deci îl putem vedea şi pe un smartphone cu talie de 7 mm să zicem.

Aşteptăm cu nerăbdare acum şi un telefon pe care să ajungă acest modul. Între timp vedeţi un demo mai jos:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×