Google ia măsuri anti-phishing; Va bloca logarea în contul Google din browserele integrate în aplicații

1.082 ori
<b>Google ia măsuri anti-phishing; Va bloca logarea în contul Google din browserele integrate în aplicații</b>După cum probabil știți aplicațiile mobile precum Facebook, Instagram, Feedly sau Reddit vin la pachet cu un browser integrat - o modalitate prin care ni se permite nouă ca utilizator să accesăm link-uri externe fără a părăsi

După cum probabil știți aplicațiile mobile precum Facebook, Instagram, Feedly sau Reddit vin la pachet cu un browser integrat - o modalitate prin care ni se permite nouă ca utilizator să accesăm link-uri externe fără a părăsi aplicația și trece la Chrome de exemplu. Cu toate că funcționalitatea este tare utilă, se pare că Google a descoperit o gaură de securitate, motiv pentru care ia o decizie importantă.

Aflăm că începând din luna iunie Google va bloca procesul de sign-in în contul Google prin intermediul acestor browsere integrate în aplicații precum cele enumerate mai sus. Nu vom mai putea da like unui clip deschis direct în browserul integrat din Facebook de exemplu și nici loga în contul nostru, pentru aceste task-uri fiind necesară accesarea directă a aplicației YouTube.

Măsura anti-phishing de față este luată ca urmare a faptului că Google nu poate face diferența dintre o logare legitimă și un atac MITM (Man in the Middle) pe aceste platforme. Atacul MITM presupune interceptarea datelor comunicate între un utilizator și Google în timp real - modalitate prin care astfel hackerii obțin informațiile de logare în conturi.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×