Apple şi Qualcomm lucrează la un cititor de amprente integrat în ecran pentru iPhone, după împăcarea recentă

728 ori
<b>Apple şi Qualcomm lucrează la un cititor de amprente integrat în ecran pentru iPhone, după împăcarea recentă</b>Apple s-a ţinut departe de trendul cititoarelor de amprente integrate în ecranul telefoanelor, preferând să mizeze pe Face ID doar pentru securizare. Marii producători de telefoane, precum Huawei sau Samsung au deja acea dotare

Apple s-a ţinut departe de trendul cititoarelor de amprente integrate în ecranul telefoanelor, preferând să mizeze pe Face ID doar pentru securizare. Marii producători de telefoane, precum Huawei sau Samsung au deja acea dotare, iar acum şi Apple şi-ar fi întors atenţia spre ea, printr-o colaborare cu Qualcomm.

După cum ştiţi în ultimele săptămâni Apple şi Qualcomm s-au împăcat după ani buni de dispută legală. Cele două firme colaborează acum pentru implementarea unui cititor de amprente ultrasonic pe un viitor iPhone. Tehnologia va fi similară cu ceea ce vedem pe Galaxy S10. Încă nu e clar dacă totul va fi gata pentru iPhone XI, sau dacă vom vedea acest feature de abia în 2020.

Scannerele biometrice ultrasonice integrate în ecran sunt considerate mai rapide decât cele optice, dar şi mai sigure. Au şi avantajul că deblochează telefonul chiar şi cu degetele ude sau murdare. Faţă de un senzor optic normal, poate realiza deblocarea în 250 de milisecunde şi are un procent de rateu de maxim 1%.

Am văzut totuşi cazuri la unele telefoane în care unii utilizatori au reuşit să păcălească sistemul cu mulaje imprimate 3D ale degetelor lor. Apple şi Qualcomm vor trebui să rezolve problema pe viitor. Între timp producătorii de componente jubilează, pentru că analiştii de la IHS Markit estimează că piaţa de cititoare de amprente va ajunge la 100 de milioane de unităţi în acest an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×