Google lansează 6 aplicații experimentale de tip Digital Wellbeing ce te vor ajuta să reduci timpul petrecut pe telefon

810 ori
<b>Google lansează 6 aplicații experimentale de tip Digital Wellbeing ce te vor ajuta să reduci timpul petrecut pe telefon</b>Conceptul de Digital Wellbeing începe să fie din ce în ce mai răsunător în mediul online, acest termen făcând referire la unelte prin care ne putem monitoriza timpul petrecut în anumite aplicații de pe smartphone și face schimbări

Conceptul de Digital Wellbeing începe să fie din ce în ce mai răsunător în mediul online, acest termen făcând referire la unelte prin care ne putem monitoriza timpul petrecut în anumite aplicații de pe smartphone și face schimbări pentru a reduce dependența de acest device din buzunar. În acest sens descoperim astăzi faptul că Google tocmai ce a lansat 6 aplicații experimentale de tip Digital Wellbeing pe Android despre care discutăm mai jos.

Morph

Primul titlu de pe listă se numește Morph și rolul acestuia este acela de a ne livra aplicațiile necesare în funcție de momentul zilei și de ce activitate desfășurăm în acel moment pentru a nu ne muta atenția către alte aplicații precum jocuri atunci când suntem la muncă. E un soi de launcher care permite crearea de moduri pentru activități precum acasă, entertainment, la muncă sau la sală - moduri ce se vor schimba automat în funcție de locație și oră. Aplicația se poate descărca de aici.

Post Box

O altă aplicație interesantă este Post Box, titlul ce te va ajuta să stai departe de alertele ce îți pot distrage atenția. Această aplicație va bloca toate notificările și le va grupa pentru a le livra la ore specifice setate de către noi. Putem seta maxim 4 astfel de "livrări" de notificări pe parcursul unei zile. Puteți descărca aplicația de aici.

Unlock Clock

Unlock Clock

Urmează un wallpaper live intitulat Unlock Clock care după cum și denumirea sa ne dă de înțeles, va număra de câte ori deblocăm telefonul într-o zi. Odată instalat, veți găsi wallpaper-ul în aplicația Google Wallpaper. Numărătoarea începe de la 0 și crește cu fiecare deblocare a telefonului. Este o metodă simplă și utilă prin care afil cât de des îți verifici telefonul. Îl poți descărca de aici!

We Flip

We Flip

Trecem mai departe și descoperim aplicația We Flip, acest nume fiind purtat și de către experimentul social pentru întâlnirile între grupuri de prieteni. Ce presupune acest concept este adunarea telefoanelor într-un coșuleț sau plasarea lor unul peste altul într-un turn. Prima persoană care își ridică telefonul să verifice notificările pierde și în unele cazuri se pariază pe plata notei de la restaurant.

Această aplicație urmează ideea experimentului social și este necesar ca toate telefoanele din grupul de prieteni să aibă titlul instalat. Când toată lumea este la masă, device-urile se pot pune cu display-ul în jos pentru a începe provocarea. Se termină atunci când unul dintre prieteni nu rezistă tentației și verifică telefonul de notificări. Se poate descărca de aici!

Paper Phone

Avem pe listă și aplicația numită Paper Phone care ne va ajuta în printarea unui "telefon din hârtie" pe care să îl luăm cu noi și să reducem dependența de smartphone. Telefonul din hârtie va fi printat în fiecare zi și va conține programările din calendar, task-urile, detaliile despre vreme, dar și o listă de contacte favorite. Mai multe despre concept aflați din clipul de mai sus și aplicația poate fi descărcată urmând acest link.

Desert Island

Nu în ultimul rând avem titlul intitulat Desert Island ce vine sub forma unui launcher. Acesta îți permite să alegi doar 7 aplicații vizibile, în vreme ce restul aplicațiilor de pe telefon vor fi ascunse (dar totuși accesibile din zona superioară). După 24 ore vei primi un grafic ce îți va spune cât de bine te-ai descurcat în a te axa doar pe aceste aplicații prestabilite și cât de des nu ai rezistat tentației de a deschide și alte aplicații pe device. O puteți descărca de aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×