Google scoate din Play Store 300 de aplicaţii Android care hăckuiau telefoanele şi porneau atacuri DDoS

1.816 ori
<b>Google scoate din Play Store 300 de aplicaţii Android care hăckuiau telefoanele şi porneau atacuri DDoS</b>Cei de la Google au început curățenia de toamnă printre aplicațiile din Google Play, compania IT anunțând astăzi faptul că ma bine de 300 aplicații care hăckuiau telefoanele și porneau atacuri DDoS au fost eliminate. Ni se dezvăluie totodată și

Google continuă să filtreze aplicaţiile din Play Store şi să le scoată pe cele maliţioase din magazin, înlăturând mai nou 300 de aplicaţii Android care infectau handset-urile. Mai mult decât atât preluau controlul asupra lor şi le foloseau pentru atacuri DDoS.

Aceste 300 de aplicaţii erau destul de variate, incluzând sonerii, managere de stocare şi altele de gen. Ele se infiltrau discret pe terminale şi furnizau traficul aferent unui atac Denial of Service. Cercetătorii în domeniul securităţii au descoperit că reţeaua botnet "WireX" se afla în spatele hackurilor, iar malware-ul fusese injectat în aplicaţiile respective.

Acesta rămânea activ câtă vreme terminalul era pornit şi pe acea durată îl includea în valul de atacatori DDoS. Totul a fost descoperit după ce o companie din domeniul turismului a suferit un atac de gen, cu sute de mii de adrese IP ţintind site-ul său. Un atac DDoS funcţionează în modul următor: copleşeşte ţinta cu cantităţi mari de date de la multiple adrese IP până pică site-ul sau serviciul respectiv.

Problema e mult mai mare şi se extinde dincolo de cele 300 de aplicaţii. Aparent 70.000 de terminale în 100 de ţări ar fi fost compromise. Au apărut şi cazuri de ransomware, dar între timp cercetătorii de la Akami, Cloudflware, Flashpoint, Google şi Team Cymru lucrează la o soluție. Între timp se recomandă organizaţiilor mari să partajeze detalii despre atacurile DDoS şi să nu le treacă sub tăcere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×