Google prezintă noutăţile la nivel de securitate a lui Android Oreo; Iată ce funcţii speciale de protecţie apar

2.468 ori
<b>Google prezintă noutăţile la nivel de securitate a lui Android Oreo; Iată ce funcţii speciale de protecţie apar</b>În ultima vreme tot auzim despre atacuri malware realizate asupra smartphone-urilor, motiv pentru care cei de la Google au luat măsuri serioase. Aflăm astăzi care sunt acelea aduse asupra lui Android Oreo și descoperim ce implicare

Se discută tot mai mult în ultima vreme despre securitate, acum că tot mai multe troiane şi malware au ajuns pe mobil şi chiar mineritul de cryptocurrency se face fraudulos pe smartphone. Ca atare Google a început să fie mai atentă cu securitatea şi a oferit detalii despre îmbunătăţirile aduse în ultima vreme lui Android Oreo.

E vorba despre îmbunătăţiri la nivel de securitate implementate de Google în ultimele luni. Unele sunt deja cunoscute, precum descărcarea în siguranţă a aplicaţiilor şi renunţarea la protocoluri nesigure de reţea, în vreme ce altele sunt în pregătire. Google a confirmat că extinde suportul pentru securitatea hardware, ceea ce înseamnă că au adăugat o referinţă pentru Verified boot în cadrul Project Treble.

Verified Boot este o funcţie specială de securitate, care împiedică terminalele să booteze software modificat fraudulos. Android Verified Boot 2.0 (AVB) este numele funcţiei şi ar trebui să ofere actualizări mai simple şi rapide, un boost de securitate şi protecţie rollback. Aceasta din urmă împiedică un device să booteze dacă a primit downgrade la o versiune mai veche de OS, una care e vulnerabilă la atacuri.

Oreo mai are şi funcţia OEM Lock Hardware Abstraction Layer, care le oferă producătorilor hardware extra flexibilitate când vine vorba de protecţia unui terminal blocat, deblocat sau deblocabil. La nivel de hardware, pe Pixel 2 şi Pixel 2 XL găsim module speciale de securitate, iar la nivel enterprise avem chei de criptare care sunt scoase din RAM atunci când profilul e dezactivat sau când adminul companiei blochează profilul.

Găsiţi toate modificările şi noutăţile aici

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×