Netflix blochează terminalele rootate sau deblocate de la utilizarea aplicaţiei sale Android

2.273 ori
<b>Netflix blochează terminalele rootate sau deblocate de la utilizarea aplicaţiei sale Android</b>Cei de la Netflix au luat decizia de a bloca terminalele rootate sau deblocate de la utilizarea aplicației de streaming video, lucru ce a fost semnalat de numeroși utilizatori în ultimele 24 ore. Decizia de față a fost confirmată de către oficialii

Multipli utilizatori Netflix au început să semnaleze în ultimele 24 de ore faptul că aplicaţia din Play Store a serviciului de streaming le apărea ca "incompatibilă". Aparent e vorba despre cei cu terminale deblocate sau rootate, iar ulterior Netflix a confirmat măsura.

Astfel, cei care au telefoanele sau tabletele Android rootate sau deblocate nu vor mai putea descărca aplicaţia, din Play Store cel puţin. Cea mai nouă variantă a softului, cea 5.0 foloseşte sistemul Widevine DRM furnizat de Google. Astfel, terminalele care nu sunt certificate de Google sau au suferit modificări ale codului de baza nu mai suportă Netflix.

Acest Widevine este o tehnologie DRM proprietară de la Google, disponibilă pe mobil şi desktop. Ea cataloghează terminalele pe 3 nivele de securitate, de la "toate procesele rulând în Trusted Execution Environment (TEE)", până la a nu rula nimic în TEE. Reţineţi că e vorba de utilizatorii care vor să instaleze aplicaţia pe curat, cei care au o deja neraportând probleme până acum, inclusiv cei cu terminale rootate.

O soluţie alternativă este APK-ul Netflix luat de aici

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×