Google va face regulile legate de Android ceva mai stricte pentru producatorii de telefoane

Autor:  | Publicat în:  Android 2.017 ori
<b>Google va face regulile legate de Android ceva mai stricte pentru producatorii de telefoane</b>Android este un software prin definiție open source, dar există totuși reguli impuse de Google la utilizarea să. Regulile acestea sunt pe cale să devină ceva mai restrictive, se pare. E vorba aici despre condițiile puse unui OEM care lucrează cu...

Android este un software prin definiție open source, dar există totuși reguli impuse de Google la utilizarea să. Regulile acestea sunt pe cale să devină ceva mai restrictive, se pare. E vorba aici despre condițiile puse unui OEM care lucrează cu Google, evident.

Spre exemplu, atunci când o companie hardware semnează o înțelegere pentru a produce un telefon cu Android, există o serie de reguli de urmat. Ca exemplu avem bara de căutare, care trebuie să fie in zona superioară a ecranului, iar aplicațiile Google au prioritate la amplasarea pe homescreen. La ora actuală în folderul Google de pe homescreen se afla 9 aplicații, dar în curând ar putea fi chiar 20.

Sursa acestor detalii, The Information afirmă că ar fi descoperit documentația aferenta noilor reglementări, care se vor aplica pentru toți producătorii hardware. O altă schimbare va implica o scoatere în evidență și mai mult a lui Search, deși nu e încă foarte clar cum. E posibil fie să vedem o bară search pe fiecare homescreen, fie una care rămâne mereu pe ecran. E posibil să fie inclus și un popup cu acest mecanism de căutare, dar nimic nu e clar încă.

Apare și o problemă aici: 20 de aplicații imposibil de înlăturat înseamnă stocare în minus...

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×