Google testează noi funcţii de crop pentru screenshot-uri şi desen în aplicaţia sa de căutare

852 ori
<b>Google testează noi funcţii de crop pentru screenshot-uri şi desen în aplicaţia sa de căutare</b>Din câte aflăm astăzi, se pare că Google testează în acest moment noi funcții de crop pentru screenshot-uri și desen în aplicația sa de căutare. Pentru moment se pare că aceste teste sunt la nivel de side-server, urmând bineînțeles ca în perioada următoar

Majoritatea producătorilor de telefoane care personalizează Android au avut grijă să includă şi diferite tool-uri pentru screenshot-uri şi cropping-ul lor, ba mai mult unii includ şi funcţii screenshot video sau screenshot scrollabil. Google e un pic în urmă la acest capitol, dar există indicii că s-au pus şi ei în mişcare.

Google

Opţiuni de crop pentru capturi de ecran şi funcţia de a desena peste ele au început să apară în aplicaţia de căutare Google. Câţiva utilizatori Android au semnalat acest lucru pe Reddit. E un test server-side decamdată şi când deschideţi aplicaţia Google de căutare veţi observa că vi se cere permisiunea de a accesa stocarea terminalului.

Google

Astfel, capturile de ecran vor fi administrate mai bine din aplicaţie. Cine face un screenshot apoi va observa un meniu de partajare care glisează din zona inferioară a ecranului şi aduce şi noile funcţii "Crop" şi "Draw". Cu prima decupăm o porţiune din imagine, iar cu a doua desenăm peste screenshot cu 6 culori diferite. Odată ce e gata "opera de artă" putem să o partajăm către orice altă aplicaţie sau alţi utilizatori.

Evident opţiunea are utilitate atunci când deschideţi harta şi vreţi să desenaţi indicaţii pe ea pentru a le arăta rudelor care tocmai au venit în oraş. Din păcate funcţionalitatea e doar limitată la aplicaţia Google, deşi ar fi utilă oriunde pe device.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×