SwiftKey îşi îmbunătăţeşte predicţiile tastaturii de pe Android folosind tehnologie neural networks

1.038 ori
<b>SwiftKey îşi îmbunătăţeşte predicţiile tastaturii de pe Android folosind tehnologie neural networks</b>Printre cele mai populare aplicații de tip tastatură regăsim desigur și titlul SwiftKey. Acest software primește astăzi un update destul de important ce ne aduce printre altele și o îmbunătățire a funcției de predicție a textului. Avem totodată parte și d

SwiftKey, probabil cea mai celebră tastatura non stock de pe Android are parte de o reconstrucţie a sistemului său de predicţie a scrierii, folosind tehnologia neural networks. Dacă va mai amintiţi, la începutul acestui an Microsoft cumpăra Swiftkey, care pe atunci se baza pe un model n-gram.

Sistemul "n-gram" genera predicţiile în funcţie de ultimele două cuvinte pe care le-aţi scris, dar şi cuvintele şi frazele cu care s-a familiarizat de-a lungul timpului şi pe care le-a învăţat. Astfel puteau apărea şi câteva expresii care nu aveau sens, mai ales la nivel de loc sau timp. Noul model "neural networks" analizează mai multe cuvinte de-a lungul inputului, le compară şi înţelege relaţiile dintre ele.

Sunt realizate astfel predicţii mai capabile şi se înţelege mai bine contextul frazării. Dezvoltatorii au introdus milioane de propoziţii în sistem, pentru a îl pregăti pentru orice input posibil şi a prezice cuvinte şi expresii fără probleme. Se lucrează de ceva vreme la această soluţie, cu o variantă experimentală oferită în octombrie anul trecut la test anumitor utilizatori.

Acum aplicaţia cea nouă e in Play Store şi e deocamdată compatibilă la nivel neural networks cu limba engleză americană sau britanică, dar ulterior va primi şi suport pentru alte limbi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×