Un worm numit Selfmite.b afectează terminalele Android și trimite mesaje contactelor cu recomandări de app store-uri

Autor:  | Publicat în:  Android 1.218 ori
<b>Un worm numit Selfmite.b afectează terminalele Android și trimite mesaje contactelor cu recomandări de app store-uri</b>Deși nu e chiar cel mai grav malware văzut de mine în ultima vreme, Selfmite.b merită menționat pentru simplul fapt că are potențialul de a infecta multe terminale mobile. Acest worm este urmașul lui Selfite.a, care se răspândea prin fișiere...

Deși nu e chiar cel mai grav malware văzut de mine în ultima vreme, Selfmite.b merită menționat pentru simplul fapt că are potențialul de a infecta multe terminale mobile. Acest worm este urmașul lui Selfite.a, care se răspândea prin fișiere APK și trimitea mesaje text primelor 20 de contacte din agendă.

Mesajele conțineau URL-uri scurtate care duceau către site-uri cu conținut suspect, care recomandau instalarea de app store-uri alternative că Mobogenie. Creatorii de software antivirus au oprit Selfmite.a, astfel că acum a apărut versiunea Selfmite.b. El trimite mesaje cu linkuri către site-uri nesigure tuturor contactelor utilizatorului și face asta în buclă.

Indiferent de platforma pe care se afla contactul, el va primi mesajul respectiv. în jur de 150.000 de mesaje de genul au fost trimise în ultimele 10 zile, de la peste 100 de terminale infectate. Astfel, traficul a crescut de peste 100 de ori față de Selfmite.a. Printre țările afectate se număra Rusia, Sudan, Siria, SUA, Venezuela, Vietnam, China, Canada sau Costa Rica, dar și India și Mexic.

Mare grijă la APK-urile pe care le instalați!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×