Cel mai “verde” încărcător de telefon posibil funcţionează pe bază de... apă (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.527 ori
<b>Cel mai “verde” încărcător de telefon posibil funcţionează pe bază de... apă (Video)</b>Pentru că e vară, multă lume se afla în concediu şi mereu în pericol de a rămâne fără baterie la telefonul mobil. E drept ca bateriile externe sunt la mare modă acum, dar există şi o soluţie ceva mai... "verde". Mai jos avem un sistem de încărcare pe bază

Pentru că e vară, multă lume se afla în concediu şi mereu în pericol de a rămâne fără baterie la telefonul mobil. E drept ca bateriile externe sunt la mare modă acum, dar există şi o soluţie ceva mai... "verde". Mai jos avem un sistem de încărcare pe bază de... apă curgătoare.

Youtuberul Thomas Kim a creat o metodă de a încărca un iPhone folosind un pârâu pentru a pune în mişcare paletele conectate la un generator. Conceptul e similar cu cel al hidrocentralelor, doar ca la un nivel mult mai mic şi portabil. Apa curgătoare învârte un mecanism, o roată cu palete şi apoi energia generată e stocată într-un generator.

Incarcator ecologic

Un set de mini baterii preia curentul şi alimentează apoi un iPhone. E o invenţie simplă, cu multe cabluri electrice la vedere, ceea ce nu e chiar o idee bună lângă atât de multă apă. Paletele roţii care se învârt sub presiunea apei sunt fabricate din sticle de plastic, iar sistemul include şi câteva cabluri, beţe din metal sau lemn şi ceea ce pare a fi o farfurie din plastic cu şuruburi. Ingenios!


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×