Cel mai “verde” încărcător de telefon posibil funcţionează pe bază de... apă (Video)

1.919 ori
<b>Cel mai “verde” încărcător de telefon posibil funcţionează pe bază de... apă (Video)</b>Pentru că e vară, multă lume se afla în concediu şi mereu în pericol de a rămâne fără baterie la telefonul mobil. E drept ca bateriile externe sunt la mare modă acum, dar există şi o soluţie ceva mai... "verde". Mai jos avem un sistem de încărcare pe bază

Pentru că e vară, multă lume se afla în concediu şi mereu în pericol de a rămâne fără baterie la telefonul mobil. E drept ca bateriile externe sunt la mare modă acum, dar există şi o soluţie ceva mai... "verde". Mai jos avem un sistem de încărcare pe bază de... apă curgătoare.

Youtuberul Thomas Kim a creat o metodă de a încărca un iPhone folosind un pârâu pentru a pune în mişcare paletele conectate la un generator. Conceptul e similar cu cel al hidrocentralelor, doar ca la un nivel mult mai mic şi portabil. Apa curgătoare învârte un mecanism, o roată cu palete şi apoi energia generată e stocată într-un generator.

Incarcator ecologic

Un set de mini baterii preia curentul şi alimentează apoi un iPhone. E o invenţie simplă, cu multe cabluri electrice la vedere, ceea ce nu e chiar o idee bună lângă atât de multă apă. Paletele roţii care se învârt sub presiunea apei sunt fabricate din sticle de plastic, iar sistemul include şi câteva cabluri, beţe din metal sau lemn şi ceea ce pare a fi o farfurie din plastic cu şuruburi. Ingenios!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×