Cum a fost la Summer Well 2018: lineup mai modest, mâncare mai bună, semnal puţin şi multe de făcut

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.502 ori
<b>Cum a fost la Summer Well 2018: lineup mai modest, mâncare mai bună, semnal puţin şi multe de făcut</b>Summer Well 2018 a fost probabil ultimul mare festival muzical al verii, acum că e gata cu toate UNTOLD-urile şi Electric Castle-urile. Am avut ocazia să merg acolo în weekendul ce tocmai s-a încheiat, mai mult pentru atmosferă decât pentru muzică şi..

Summer Well 2018 a fost probabil ultimul mare festival muzical al verii, acum că e gata cu toate UNTOLD-urile şi Electric Castle-urile. Am avut ocazia să merg acolo în weekendul ce tocmai s-a încheiat, mai mult pentru atmosferă decât pentru muzică şi în următoarele rânduri o să aflaţi de acest eveniment a fost un upgrade faţă de cel de anul trecut. Ştiu, ştiu, scriem de obicei despre tehnologie şi o să avem, dar cu puţină răbdare o să găsiţi şi aceste aspecte în text.

De ce am fost

Când am fost prima oară la Summer Well în 2014, am fost să ascult Placebo. Am descoperit o atmosferă zen acolo în pădurea de la Domeniul Stirbey, chiar dacă a fost enorm de multă lume. Veniseră mai mult pentru John Newman pe atunci. În 2017 a fost totul foarte relaxat şi zen iarăşi, fără stres, fără scandal, fără probleme. De aceea am zis să repet experienţă în 2018 şi ce altceva puteai să faci într-o după amiază toridă de august în weekend în loc să te coci la o terasă sau în casă?

Summer Well

Cine a cântat

Cred că e primul festival la care merg fără să îmi placă nici măcar un invitat muzical. Mă rog, îmi plac Cigarettes After Sex, dar nu sunt muzica de festival. Sunt de ascultat în vreme ce faci dragoste, sau când plouă şi eşti melancolic. Câţiva oameni au moţăit pe muzica lor. De Sofi Tukker, HMLTD şi Tom Grennan nici nu auzisem până recent. Pe de altă parte îi ştiam pe Kodaline, The Kooks şi pe Bastille, genul de formaţii indie pe care le auzi la coloană sonoră a unei reclame Orange sau a unei reclame la bere.

De departe preferaţii mei la această ediţie Summer Well au fost Justice, cu un electro agresiv şi dur care a făcut mulţi dintre oamenii mai flower power şi indie să plece în prima seară de concert. Nici scena 2 nu a fost rea, cea Red Bull şi acolo au cântat Subcarpați, Cred că Sunt Extraterestru, Fantome, dar şi noul act Hanu cu Braga, pe bază de bucium şi tobe poporane.

Summer Well

Tot acolo a mixat şi Vlad Dobrescu nişte gangsta rap şi i-am descoperit pe rapperi Fănescu şi Faust, care "scuipă" rime bune de tot.

Ce era de făcut

Ce era de făcut

Summer Well nu e doar un festival de muzică şi atât. Poţi să mănânci bunătăţi la food trucks, să faci căţărări, să te dai cu tiroliana, să pedalezi la cortul Orange pe o bicicletă conectată la un simulator de Tour de France, să te joci cu iluzii optice în acelaşi cort Orange, sau să îţi faci un tatuaj semi permanent. Ai vată de zahăr pe băţ, popcorn, un cort HBO GO în care vezi filme şi seriale, dar şi o zonă specială cu bean bags pe iarbă unde e un cinema Orange. Nu trebuie subestimat, pentru că au pus Wonder Woman pe un ecran uriaş şi chiar era ceva lume.

Orange

Apoi te puteai juca pe console, puteai să te duci în cortul special DNB, existau şi zone silent disco şi o piscină generoasă tot în zona cortului Orange. Cred că era doar de decor, pentru că nu am văzut pe nimeni să intre în ea. La intrare era şi un balon cu aer cald, pentru cei care doreau senzaţii tari la înălţime. Am văzut că şi Samsung avea câteva standuri cu Galaxy S9 în prim plan şi activităţi haioase de făcut, multe pe bază de experienţe VR.

Orange mai avea si un zid uriaş interactiv la care se tot jucau copii și părinţi, dar și puștani. Am apreciat și momentul artistic cu acei flamingo portocalii purtați prin mulțime pe deasupra pe timp de noapte. 

Am apreciat și momentul artistic cu acei flamingo portocalii purtați prin mulțime pe deasupra pe timp de noapte

Ce puteai mânca şi bea

Aici festivalul s-a balonat enorm faţă de 2014. Deja în 2017 erau multe food truckuri, dar acum avem ENORM de multe. Puteai mânca burger de peşte la Codfather, hot dog cât un braţ de om la Bătrânu' Sas, gofre belgiene la Bubble Waffle şi Famous Waffles, tempura şi creveţi la Nori Yakitori, bao la The Bun (chifle la abur cu pui asiatic, vita sau porc si susan mult)şi evident o tonă de burgeri, pulled pork, sandwich-uri şi îngheţată.

Ce puteai mânca şi bea

Se putea bea nouă limonada 7up, dar şi foarte multe dintre acele băuturi cu vitamine pe care le vedem promovate la "Bravo ai Stil", cele de la Merlin. Era şi un stand Fru Fru cu mâncare şi băutură sănătoasă şi Bio, iar în rest găseai cidru, bere Corona, Aperrol şi Red Bull cu vodka. Sistemul de plată a fost uşurat faţă de 2017. Acum nu mai aveai un card Visa pe care îl alimentai la standurile speciale, ci primeai o brăţară la intrare, cea de concert care îţi servea şi drept card.

O alimentai contacless cu bani şi plăteai cu ea tot contactless. Uşor, lejer, intuitiv.

Ce nu mi-a plăcut

 • Câteva zone lipsite de iluminare unde puteai să îţi rupi gâtul
 • Nu era deloc apa în zonele de toalete, unde trebuia să pedalezi la un mecanism să iasă apă
 • Podul care făcea legătura între cele două segmente de festival putea ţine doar 20 de persoane deodată şi erau cozi uriaşe
 • Mai multă lume ca oricând cu pătura pe iarbă şi riscai să îi calci pe întuneric
 • Burgerii de la Circus Pub aveau gust de mici şi erau nefăcuţi
 • Sofi Tukker a făcut playback
 • Fiecare artist de la scena Red Bull a cântat prea puţin
 • Multe preţuri la mâncare peste 25/30 lei, orice ai fi cumpărat

Ce mi-a plăcut

 • Am fost plăcut surprins de brigadă Culese din Cartier şi Subcarpaţi
 • Mâncarea foarte bună la The Bun/Bao
 • Gofre excelente
 • Sonorizare destul de bună
 • Sistem de plată excelent
 • Efectele luminoase ale fântânii de pe lac
 • Decorurile scenice de la Justice
 • Fără cozi prea mari, fără aşteptare lungă
 • Mai puţin aglomerat versus anul trecut
 • Toată lumea zen şi amabilă

Am lăsat o ultimă problemă pe final şi anume SEMNALUL. Am filmat şi făcut poze la o tonă de lucruri, dar nu am putut să le trimit prietenilor sau rudelor. Aveam Vodafone, eram cu oameni cu Vodafone şi toţi aveam problema asta. Ştiu că într-un spaţiu mic cu zeci de mii de oameni se întâmplă asta, dar totuşi... Poate era o idee bună să fi avut Orange la acest festival, că tot e Orange sponsorul principal. Ştiu că se împărţeau cartele Orange la intrare şi sunt curios dacă s-au descurcat mai bine cu semnalul. Ceva îmi spune că da…

Summer Well 2018

Voi merge şi la anul şi sper să fie un lineup muzical mai bun, iar atmosfera neschimbată. Acesta e genul de festival la care vii să te relaxezi, întins lângă lac, cu o limonadă şi ascultând o muzică ceva mai liniştită. Câte alte festivaluri se mai pot lăuda cu asta?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×