eMAG.ro stă bine la comenzi din zona rurală: 1 din 4 clienţi care comandă online e din mediu rural; Iată şi alte cifre

856 ori
<b>eMAG.ro stă bine la comenzi din zona rurală: 1 din 4 clienţi care comandă online e din mediu rural; Iată şi alte cifre</b>Începutul acestei săptămâni ne aduce și un raport marca eMAG, studiu pe seama căruia aflăm cum se prezintă situația comenzilor la nivel rural. Astfel, descoperim că 1 din 4 clienți care comandă de pe eMAG.ro provine din mediul rural

eMAG.ro a dezvăluit la acest început de săptămână o serie de cifre interesante, care arată cum stă distribuţia publicului care face cumpărături online în România. Sunt sigur că v-aţi întrebat care sunt localităţile fruntaşe, cum stă mediul rural şi altele de gen. Avem detalii mai jos.

Trebuie spus în primul rând ca 26% dintre clienţii eMAG provin din mediu rural, iar 18% dintre comenzile plasate sunt livrate în zone rurale. Cele mai multe comenzi plasate din acele zone provin din Dumbrăviţa (Timiş), Blejoi (Prahova) şi Floreşti (Cluj). De asemenea, trebuie precizat că unele din acele comune/zone pot fi deja considerate parte a unor oraşe mari. Spre exemplu Dumbrăviţa e privit mai mult ca un cartier al Timişoarei, populat de orăşenii cu stare care au preferat un mediu mai liniştit. E un fel de "Pipera al Timişoarei".

De asemenea Floreşti de lângă Cluj-Napoca are un statut similar, iar Blejoi e apropiat de Valea Prahovei, deci probabil e plin de case de vacanţă, de aici şi tendinţa de comenzi online. Revenind la cifrele eMAG.ro, trebuie spus că numărul de comenzi livrate de eMAG.ro în zona rurală a înregistrat un salt cu 55% în 2017, în comparaţie cu 2016. Ca public, 54.9% din clienţii din acele zone au vârste între 18 şi 34 de ani, iar 39.01% vârste între 35 şi 55 de ani.

Iată şi topul judeţelor în care au fost livrate cele mai multe comenzi din zona rurală (fără Ilfov) şi comunele cu cel mai mare număr de comenzi per judeţ:

 1. Timiș – Dumbrăvița
 2. Prahova – Blejoi
 3. Cluj – Florești
 4. Constanța – Valu lui Traian
 5. Suceava – Șcheia
 6. Iași – Valea Lupului
 7. Dâmbovița – Crevedia
 8. Bihor – Sântandrei
 9. Mureș – Sângeorgiu de Mureș
 10. Argeș – Bâscov
 11. Neamț – Săbăoani
 12. Arad – Vladimirescu
 13. Maramureș – Moisei
 14. Harghita – Remetea
 15. Brașov - Sânpetru

eMAG.ro a întocmit şi un top al celor mai comandate produse din zona rurală. Iată-l:

 1. Produse pentru copii
 2. Electrocasnice mari
 3. Electrocasnice mici
 4. Telefoane mobile
 5. Accesorii și servicii pentru telefoane
 6. Produse de bricolaj
 7. Jucării
 8. Produse de îngrijire personală
 9. Produse pentru casă
 10. Mobilă și saltele
 11. Televizoare
 12. Produse pentru curățenie
 13. Periferice PC
 14. Cărți
 15. Asigurări

Nu ne miră aceasta ascensiune a provinciei faţă de Capitală, având în vedere că inclusiv de Black Friday am avut cifre surpriză. În 2017 în perioada BF cele mai multe produse vândute la mia de locuitori le-a avut Scorniceşti, apoi Chiajna, Floreşti şi Otopeni. Cea mai mare comandă a fost înregistrată în localitatea Darabani, în valoare de 93.192 lei.

E de înţeles trendul rural: orăşeanul cu bani s-a săturat de aglomeraţie şi migrează spre localităţi mărginaşe.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×