Filme şi seriale noi #3: serial brazilian cu cannabis, Borat devine spion Mossad şi am văzut noul Fast & Furious

1.305 ori
<b>Filme şi seriale noi #3: serial brazilian cu cannabis, Borat devine spion Mossad şi am văzut noul Fast & Furious</b>Am început în această vară o serie de articole care se abat de la obişnuita scriitură tehnologică şi încearcă ceva diferit. E vorba despre "Filme şi Seriale #devăzut". Am avut un material de gen în iulie şi unul în august

Am început în această vară o serie de articole care se abat de la obişnuita scriitură tehnologică şi încearcă ceva diferit. E vorba despre "Filme şi Seriale #devăzut". Am avut un material de gen în iulie şi unul în august, dar v-am rămas datori pe septembrie. Ei bine iată că am revenit, cu producţii cât se poate de diferite. Ajungem din Israel în Brazilia şi din Hawaii într-o lume absurdă a călătoriei în timp. Am inclus aici seriale HBO, dar şi Netflix şi un film de lung metraj.

1. Pico da Neblina

"Pico da Neblina" este o producţie braziliană, care nu poate fi mai departe de telenovele. Are un suflu modern şi un joc actoricesc foarte american, fără intrigile clasice şi romanţele sud americane. Îl găsiţi pe HBO GO şi spune povestea a câţiva tineri care încearcă să facă un business cu cannabis, după ce acesta devine legal în Brazilia.

Experimentează cu arome, gusturi, chimicale, trec plantele prin procese chimice şi sunt hartuiţi de interlopii cu care colaboraseră. Avem personaje trăznite pe care le vei îndrăgi imediat, precum mini mafiotul Păduche, botanistul obsedat care stă mereu în casă sau chiar şi stonerii principali cu mustăţi şi păr vâlvoi de fotbalişti de ani '80.

2. The Spy

Poate cel mai bun serial văzut de mine în ultima vreme, "The Spy" se găseşte pe Netflix. Îl are pe Sacha Baron Cohen (Bruno, Borat, Ali G, Dictator) în rol principal, jucându-l pe spionul Eli Cohen. Acesta s-a infiltrat în Siria în anii '60 şi a ajuns atât de sus, că era mâna dreaptă a preşedintelui chiar, după o lovitură de stat.

Era un agent Mossad, trecut prin probe dure să ajungă un spion desăvârşit. Atâta tensiune şi intrigă nu am mai resimţit din sezoanele bune ale lui "Homeland" încoace. Ingenioase şi gadget-urile folosite, dar şi modul în care le arată israelienilor cum să bombardeze poziţiile siriene ascunse în stâncă. Din păcate deformează adevărul istoric... pentru că Israelul a avut tendinţe expansioniste în Siria de fapt, din ce am înţeles.

3. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Da ştiu, "alea nu sunt filme", "muşchi şi steroizi", "s-a stricat seria". Am fost curios să văd cel mai nou spinoff "Fast & Furious" pentru că sunt mare fan Idris Elba şi chiar am vrut să îl văd în rol de personaj de negativ. The Rock şi Jason Statham duc greul în această comedie de acţiune, asociaţi cu o actriţă care a făcut furori în "The Crown", dar care aici e de umplutură.

Avem muşchi umflaţi, parcă mai puţine maşini tunate decât de obicei şi multe secvenţe cu explozii în clădiri de sticlă. Echipamentele şi intriga sunt copiate din o mie de jocuri, de la GI Joe la Crysis. Conceptul de om modificat genetic şi cu un super costum ce îi creşte forţa a fost încercat de o mie de ori. Drăguţe înţepăturile dintre Statham şi The Rock în prima jumătate de film, dar ultima treime face creierul să sângereze…

4. Undone

Dacă am avut actiune şi comedie în această listă, avem şi depresie. De la creatorii lui Bojack Horseman vine "Undone", un serial pe care îl găsiţi pe Amazon Prime şi care o are în rol principal pe Rosa Salazar, din "Alita". I se alătură şi Bob Odenkirk din "Breaking Bad" şi "Better Call Saul".

Practic protagonista are toate bolile psihice din lume. Este o fată de 20+ sau 30+ ani, care nu îşi găseşte locul în lume. Este surdă şi poarta aparat auditiv, este uşor bipolară şi schizofrenică, iar fantoma tatălui său mort a învăţat-o să călătorească prin timp. Este o animaţie în stilul lui "Scanner Darkly" cu Keanu Reeves şi e la fel de haotică şi perturbată. A nu se vedea de către depresivi sau anxioşi.

5. Between Two Ferns

Sunt mare fan al lui Zach Galifianakis şi dincolo de "The Hangover". Are "ceva", factorul X care îl face un actor comic, din care răzbate tragedia condiţiei artistului. E clovnul trist practic şi foarte neîndemânatic. "Between Two Ferns" e un one man show Galifianakis, un road movie şi un feel good movie.

Celebra serie de pe YouTube cu celebrităţi intervievate între două ferigi devine un lung metraj pe Netflix. Totul începe cu moartea lui Matthew McConaughey, înecat în studioul unde se filma emisiunea şi devine o goană după celebrităţi intervievate stupid pentru a îi susţine dependența de cocaină a lui Will Ferrell. Un clasic Galifianakis dacă eşti fan.

Bonus: Luna asta vine Umbre sezonul 3 pe HBO GO, dar şi Watchmen, serialul. Acesta din urmă începe pe 20 octombrie. Abia aştept să văd ce au mai făcut Relu şi Căpitanu', dar şi celebrul procuror nebun din Umbre. Tot în octombrie vine şi "El Camino Breaking Bad Movie" pe Netflix.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×