Filme şi seriale noi #4: politicieni la liceu, apocalipsa zombii şi Watchmen în varianta serial SJW

1.344 ori
<b>Filme şi seriale noi #4: politicieni la liceu, apocalipsa zombii şi Watchmen în varianta serial SJW</b>Dacă tot intrăm în weekend, atunci e momentul pentru un nou material de tip "Filme şi Seriale". Am ajuns la episodul 4 şi de această dată se lasă în special cu producţii Netflix. Avem un prim sezon din "The Politician", un fel de "House of Cards" la..

Dacă tot intrăm în weekend, atunci e momentul pentru un nou material de tip "Filme şi Seriale". Am ajuns la episodul 4 şi de această dată se lasă în special cu producţii Netflix. Avem un prim sezon din "The Politician", un fel de "House of Cards" la liceu, producţia italiană "Baby" ajunsă la sezonul 2 şi "Daybreak", un serial cu adolescenţi şi apocalipsa zombie lansat chiar azi. Apoi a început serialul "Watchmen" pe HBO şi nu pare să fie ce trebuie, iar sezonul nou de "Peaky Blinders" a fost... ciudat.

1. The Politician

"The Politician" are toate intrigile din "House of Cards" transpuse în lumea unui liceu. Aici alegerile sunt pentru "şeful liceului", iar episodul 5 este fabulos. În 28 de minute ai descrierea perfectă a alegătorului nehotărât din SUA sau orice ţară, cel care nu vrea să voteze şi ajunge să hotărască soarta unei ţări. E mult umor, ironie, dialoguri perfecte mitraliate rapid, dar şi două actriţe mari irosite: Jessica Lange şi Gwyneth Paltrow. Liceenii fac senzaţie, iar Zoey Deutch mă enervează la culme, prefăcându-se că are cancer pentru a atrage simpatie.

2. Baby Sezonul 2

"Baby" este în sfârşit şi o producţie europeană pe Netflix. Seriale spaniole aveam destule, era şi unul german şi danez, iar "Baby" şi "Suburra" ţin steagul sus pentru italieni. "Baby" este povestea a două feţe de liceu din Roma care îşi trăiesc viaţa la maxim. Bat cluburile, flirtează cu meseria de escortă şi îşi trăiesc micile drame într-o lume cam aseptizata şi în care pericolele (deşi mari) nu păr niciodată reale. Coloana sonoră foarte bună şi haine, machiaje şi parfumuri extrem de scumpe. Fascinează cele două fete din rol principal, pentru că în anumite unghiuri par superbe, iar în altele par banale.

3. Daybreak

Proaspăt lansat pe 25 octombrie, "Daybreak" combina "Mad Max" cu "Zombieland" şi cu "Beverly Hills" cumva. Cel mai mare actor din serial este Matthew Broderick, dar e departe de zilele lui Ferris Bueller. Liceenii de aici se bat în East Los Angeles şi au toţi bate cu ţepi şi scuturi. Totul e pe bază de triburi rămase în urma unor atacuri nucleare. Premisă e ciudată: nu au mai rămas adulţi, ci doar adolescenţi şi trebuie să se confrunte cu o lume post apocaliptică. Au rămas o tonă de zombii, care repetă ultimul gând rămas în creier înainte să moară. Pare cam superficial serialul, dar e cam singur pe nişă de zombie + apocalipsa + liceeni + umor. Asta până vine luna viitoare "The End of the F*cking World" de la BBC.

4. Watchmen (HBO GO)

Sunt foarte dezamăgit! Producţia "Watchmen" de pe HBO/ HBO GO nu are aproape nimic în comun cu ceea ce văzusem în 2008. Şi ce an a fost 2008, între "The Dark Night" şi "Watchmen"! Acum totul a devenit o ciorbă reîncălzită distopică, într-o lume în care poliţiştii de culoare îşi acoperă faţa (şi poliţiştii în general din ce am văzut), iar duşmanul este reprezentat de White Supremacists care poartă mască super eroului neînţeles Rorschach. Don Johnson face un rol bunicel şi se ţine fantastic la vârsta sa, iar protagonista de culoare mi s-a părut interesantă, că identitate construită în jurul său. Mi se pare mai credibilă decât tot canon-ul "Black Lightning" cumva. Are o atmosferă interesantă, dar e prea liberal şi SJW pentru mine.

5. Peaky Blinders sezonul 5

"Peaky Blinders" sezonul 5 mi s-a părut mai slab decât celelalte sezoane de până acum. Bizar e ca apare foarte mult umor forțat în episodul 1 si 2. Vestea bună e că episodul 6 e demn de Tarantino, iar ultimele 20 de minute sunt fantastice. SPOILER! Revine Tom Hardy, deşi îl crezusem mort şi Alfie Solomons rămâne cel mai bun personaj din serial, chiar dacă numai gura e de el. Protagonistul Tommy (Cilian Murphy) continuă să îşi alieneze familia şi se pune mare accent pe fascismul în creştere în Europa, care se pregăteşte încet-încet de al doilea război mondial. Îl găsim pe Tommy acum parlamentar şi cu noi griji pe cap, dar şi cu un nou duşman. Mai nou Tommy e şi agent dublu la comunişti şi fascişti şi lucrurile se complică. Apreciez abundenţa de piese "Radiohead" pe fundal.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×