Pentru că suntem în miez de vară, lumea îşi petrece timpul în vacanţă, iar uneori asta poate însemna şi drumuri lungi cu trenul, avionul sau stat în aeroport sau hotel până trece uraganul. Aici te salvează Netflix, cu producţiile sale noi. Am inaugurat seria de materiale "Filme şi seriale noi" cu Casa de Papel sezonul 3, iar azi aflaţi ce premiere ne pregăteşte Netflix pentru august, dar şi detalii despre Orange Is the New Black, sezonul final, care tocmai a debutat azi, plus un serial SF debutat ieri.
Iată noile producţii:
1. Orange Is the New Black Sezonul 7
Lansat pe 26 iulie, adică azi, producţia despre aventurile lui Piper Chapman a ajuns la final. Taylor Schilling a fost excelentă drept Piper, fata YUPPIE cu ochi mari şi inocenţi care ajunge în închisoare după ce transporta bani de droguri în bagaj. Fata cuminte ajunge să interacţioneze cu femei ce suferă de afecţiuni psihice, cu fete de cartiere, cu neo naziste şi cu un paznic pervers, ieşind total din elementul său.
Mi s-a părut că în ultimele 2 sezoane serialul nu a mai fost despre Piper şi s-au remarcat câteva individualităţi interesante. Am văzut cum Galina a picat de la statutul de liber la cel de proscris scalpat. Suzanne "Crazy Eyes" e de departe cel mai fascinant personaj, iar actriţa Uzo Aduba a prins câteva filme bune după ce a interpretat-o pe femeia cu probleme psihice din acest serial. Pennsatucky şi obsesia pentru religie au reprezentat la rândul lor un soi de serial în serial.
Sezonul final începe cu flashback-uri şi într-un mod destul de întunecat. Vă las să descoperiţi singuri cum se termină povestea lui Piper şi dacă va sfârşi cu cea iubita sau se va întoarce la soţul său.
2. GLOW Sezonul 3
Continuăm tot cu femei puternice, în serialul GLOW. GLOW este un acronim pentru Gorgeous Ladies of Wrestling. Am început să îl văd pe un Xperia XA2 Ultra în tren spre Braşov în 2017, ocazie cu care am aflat că a existat cu adevărat o ligă de wrestling feminină în anii 1980. Sezonul 3 debutează pe 9 august şi vine în continuarea unei nunţi cu surprize şi a unui moment dramatic, care duce la marea evoluţie spre showuri în Las Vegas şi mainstream.
Mulţumită acestui serial am aflat că Alison Brie e o actriţă chiar bună. O văzusem drept eye candy în filme de comedie, datorită frumuseţii sale, dar aici este mai demachiata şi lasă să se vadă un optimism fantastic şi o imagine comică de rusoaică wrestleriță. Iar forma fizică dezvoltată pentru serial e de invidiat. Se vede că a petrecut mult timp la sala. Betty Gilpin este o altă protagonista, care încearcă să împace viaţa de mama cu cea de wrestleriţă şi o face destul bine.
Comediantul Marc Maron reuşeşte ca printr-un miracol să le ţină în frâu pe doamne şi avem şi un eye candy masculin, Chris Lowell. Serialul are totuşi tendinţa de a se învârti mult în cerc, deci e posibil să nu fie pe gustul tuturor. Într-o lume misogina si de macho e greu sa duci la nivel de staturi femei wrestler, asta e tema...
3. Mindhunter Sezonul 2
Mindhunter este unul dintre serialele mele preferate cu criminali, ba chiar preferatul meu all time pe Netflix. Sezonul 2 vine pe 16 august, la aproape 2 ani de la debutul primului sezon. Acţiunea are loc în anii '70 şi ne trece prin interviuri ale unor psihologi criminalişti cu cele mai diabolice minţi din SUA. Agenţii Holden Ford şi Bill Tench pun la punct practica profiling-ului criminal, fiind o unitate mică în cadrul FBI, de care se râdea iniţial.
Depistând tipare comportamentale, cei doi reuşesc să înţeleagă ce face să ticăie bestiile umane. În distribuţie se afla Anna Torv, actriţă principală din "Fringe", dar şi actorii din sezonul 1: Jonathan Groff şi Holt McCallany. De această dată povestea se axează pe crimele de copii din Atlanta, 28 la număr, preponderent adolescenţi şi copii afro americani. Ele au avut loc între 1979 şi 1981, iar pe lângă criminalul misterios din Atlanta revine şi Ed Kemper, care ne-a ridicat părul pe mână în primul sezon. Scena din spital de la final e antologica.
4. Another Life
Ştiu că nu e lansat în august, dar merită o menţiune aici. Another Life a avut premiera pe 25 iulie şi a fost descris ca o combinaţie între "Arrival" şi "Star Trek". Mărturisesc că am văzut doar primul episod şi încă nu m-am hotărât dacă e un serial bun sau nu. Premiza e foarte similară cu "Arrival", cu un uriaş obiect cosmic şi misterios sosit pe Pământ. Doar că acum în loc să îl explorăm, disecăm şi analizăm, ne decidem să trimitem o navă în spaţiu, numită Salvare pentru a lua contact cu o civilizaţie, către care transmitea informaţii acea navă.
Episoadele următoare se vor axa mai mult pe misiunea spaţială, decât pe ceea ce se întâmplă pe Pământ. Sunt 10 episoade în sezon şi o avem pe Niko Breckinridge drept căpitan, jucată de Katte Sachkoff, pe care o ştim din "Battlestar Galactica", unde era legendarul căpitan Starbuck. Se pare că şefia sa pe nava trimisă de SUA în spaţiu e ameninţată şi deja am văzut o răzmeriţă în primul episod.
Urmează clasicele şi clișeisticele confruntări cu defecţiuni, viruşi, revolte şi sosirea pe o planetă complet nouă. Va fi interesant de văzut şi cum se manifestă trecerea timpului pe Pământ, pentru că Salvare a călătorit ani lumina în spaţiu.
5. Alte producţii Netflix din august
Seriale:
- Dragi Oameni Albi (Volumul 3, 2 august)
- Wu Assassins (8 august)
- Cable Girls (Sezonul 4, 9 august)
- Workin' Moms (Sezonul 3, 29 august)
- The A List (30 august)
Filme:
- Otherhood (2 august)
- Sextuplets (16 august)
- Falling In Love (29 august)
- La Grande Classe (30 august)
Documentare originale:
- Diagnosis (16 august)
- American Factory (21 august)
Producţii pentru copii:
- Ask the Storybots (Sezonul 3, 2 august)
- She-Ra and the Princesses of Power (Sezonul 3, 2 august)
- No Good Nick (Partea 2, 5 august)
- Mightty Little Bheem (Sezonul 2, 30 august)