Maratonul HackTM 2016 își desemnează câștigătorii; iată proiectul ce a cucerit juriul

1.120 ori
<b>Maratonul HackTM 2016 își desemnează câștigătorii; iată proiectul ce a cucerit juriul</b>Cum ediția din acest an a maratonului HackTM a luat sfârșit, este vremea să facem cunoștiință și cu aplicațiile câștigătoare, și mai precis cu aplicația ce a impresionat juriul. Este vorba despre Scandroid, o aplicație ce este capabilă să verifice o alta

După cum vă informam în urmă cu câteva zile, juriul HackTM avea să aleagă câștigătorul maratonului din acest an chiar în cursul zilei de ieri, lucru ce s-a și întâmplat. Fără a vă mai ține pe jar, aflați că premiul merge către proiectul Scandroid - o aplicație ce verifică dacă o altă aplicație instalată pe device, este sigură, și dacă are acces la alte date decât cele pentru care a fost acordată permisiunea.

Echipa câștigătoare a declarat faptul că visul li s-a îndeplinit anul acesta, reușind să plece cu marele premiu acasă. Aceștia ne dezvăluie și faptul că echipa s-a construit pe parcurs în jurul ideii pentru aplicația Scandroid.

Pe lângă acesta, au existat și alte device-uri și produse software la fel de interesante, cum este cazul Virtual Book - o platformă de e-learning. Iată și alte aplicații premiate la HackTM 2016:

  • FinTech - aplicația Easy Loyalty Cards (permite renunțarea la toate cardurile de credit și de fidelitate)
  • Education - Virtual Book (platformă e-learning)
  • IoT - Smart Helm (cască inteligentă)
  • Jocuri - Antimatter
  • SmartCity - trenulmeu.ro (informații relevante pentru călătorii CFR)
  • Robots - SmartLoad (aplicație ce vine în ajutorul firmelor de logistică)

Finalul acestei ediții a fost dedicat unei declarații din partea lui Radiu Ticiu - președinte Banat IT și totodată organizatorul HackTM. Acesta a precizat următoarele: “HackTM creşte în fiecare an. Creşte şi devine mai tânăr. Îmi place faptul că avem foarte mulţi copii că participanţi. Îmi place faptul că avem tehnologii foarte noi, că acelea aduse de către Movidius sau Continental Automotive România. De asemenea, îmi place că este, cu siguranţă, un eveniment divers din punct de vedere al vârstei participanţilor şi că oamenii învaţă, atât cei tineri de la cei mai în vârstă, cât şi invers”.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×