Iată ce ar putea lansa Apple azi în cadrul WWDC 2016: iOS 10, OS X 10.12, noi MacBookuri şi poate şi un Apple Watch 2

1.786 ori
<b>Iată ce ar putea lansa Apple azi în cadrul WWDC 2016: iOS 10, OS X 10.12, noi MacBookuri şi poate şi un Apple Watch 2</b>În această seară începând cu ora 20:00 ochii ne vor fi ațintiți asupra evenimentului Keynote ce marchează startul conferințelor din cadrul WWDC 2016. Aici, cei de la Apple vor aduce noutăți software, dar poate și o serie de noi produse hardware printre

Au mai rămas doar câteva ore până la debutul lui WWDC 2016, echivalentul Google I/O în universul iOS dacă vreţi, deschiderea unei serii de conferinţe destinate dezvoltatorilor iOS şi ocazie cu care vom asista la lansări Apple. Pe scena din Bill Graham Civic Auditorium vor urca începând cu ora 20:00 azi, Tim Cook, Phil Schiller şi alţi sus puşi Apple pentru a detalia iOS 10 şi alte noi produse, iar noi vă vom oferi live blogging cu această ocazie aici.

Hai să vedem care sunt noutăţile pe care ni le va aduce Apple azi, punct cu punct:

iOS 10

iOS 10 a avut parte de extrem de puţine scăpări, deci nu ştim aproape nimic despre acest release, sau mai bine zis nimic vital. Se vehiculează includerea unui Dark Mode pentru ecran, util noaptea sau atunci când vrem să consumăm mai puţină energie. În plus, Apple ar putea lansa un SDK special Siri, permiţându-i asistentului virtual să interacţioneze cu aplicaţii third party în moduri noi.

În acest mod dezvoltatorii vor putea integra Siri în aplicaţiile lor, urmând modelul Google şi Google Now. Un alt zvon care circulă în ultima vreme e că Apple a dezvoltat iCloud Voicemail, un serviciu care i-ar permite lui Siri să răspundă la apelurile ratate şi să înregistreze şi transcrie mesaje pentru a le citi în format text ulterior.

Evident, Siri în sine va primi îmbunătăţiri pentru a rivaliza cu recent anunţatul asistent Google. Apple a făcut achiziţii în această direcţie, cumpărând VocalIQ spre exemplu, o companie ce a creat o tehnologie care poate discerne între contextul semantic al conversaţiilor, dar şi Perceptio, un startup care creează sisteme avansate de inteligenţă artificială.

Tot în iOS 10 aşteptăm o nouă aplicaţie Music, cu un design mai modern şi interfaţă mai intuitivă. Aparent va folosi un fundal alb/negru şi va scoate în evidenţă album art-ul. 3D Touch îşi va extinde funcţionalitatea cu noi gesturi de preview şi shortcuturi, dar şi funcţii de partajare. Aplicaţia Photos va fi la rândul său actualizată cu noi funcţii asociate lui iPhone 7 şi iPhone 7 Plus.

E posibil să primim şi extra funcţii de editare foto. În cele din urmă am putea vedea aplicaţiile preinstalate pe care nu le folosim ascunse de sistem.

OS X 10.12

Aşteptăm o actualizare importantă pentru OS X, în ideea că nu am primit una în 2015. Versiunea OS X 10.12 ar trebui să fie anunţată azi, iar ea va aduce Siri pe Mac, urmând a utiliza asistentul virtual pe desktop fix ca pe mobil. Siri va primi un icon dedicat, dar şi un shortcut special pe staturi pe viitor. Noi funcţii Continuity vor fi incluse, printre care şi o funcţie de auto deblocare a unui Mac când un iPhone se află în preajmă.

Ideea aminteşte de opţiuni similare din universul Android, acolo unde se poate debloca un telefon folosind un smartwatch sau brăţară. În plus, vă veţi putea loga pe Mac folosind Touch ID-ul de pe iPhone pe viitor. Tot noul OS X va aduce şi o nouă variantă de iTunes şi un Apple Music cu design nou. Se merge pe intuitivitate, iar o schimbare majoră, dar puţin probabilă ar fi rebranduirea acestui OS.

Se zvoneşte că OS X se va numi MacOS, pentru a se potrivi cu modelul iOS, WatchOS şi tvOS.

tvOS 2 şi watchOS 3

Pentru că această conferinţă e dedicată software-ului, aşteptăm şi variante de nouă generaţie pentru platformele de pe ceasurile Apple şi Apple TV. Una dintre dorinţele Apple ar fi ca aplicaţiile de pe Apple Watch să se deschidă mai rapid, iar cele de pe tvOS să fie native.

Apple Pay/iCloud/iMessage

Una din marile veşti de azi ar putea fi sosirea lui iMessage pe Android, aglomerând şi mai mult peisajul aplicaţiilor de chat şi socializare de pe platforma Google, care a primit recent unele noi la I/O. Apoi Apple Pay ar urma să ajungă pe web browsere, iar iCloud va avea securitatea întărită, urmând acel scandal cu FBI-ul şi spargerea securităţii telefoanelor Apple.

Criptarea va trece la nivelul următor şi backupurile vor fi ele criptate. App Store va suferi modificări importante, precum abonări la aplicaţii din anumite categorii şi noi modalităţi de obţinere a veniturilor pentru dezvoltatori. O idee ciudată este şi includerea de reclame în rezultatele căutărilor din App Store.

Hardware: Apple Watch 2, noi modele MacBook

În ciuda faptului că acesta e un eveniment axat pe software, nu e niciodată exclus să vedem şi hardware. Nu ar fi prima oară de altfel.. Apple ar putea lansa un MacBook Pro nou, posibil şi un monitor 5K şi eventual şi Apple Watch 2, deşi zvonurile îl dădeau pe acesta gata de debut în a doua jumătate a anului. Ce e drept ar putea fi doar prezentat acum şi lansat ulterior.

Modele MacBook Pro şi Air sunt aşteptate, posibil incluzând o fâşie OLED cu comenzi touch şi un touchpad de nouă generaţie. În schimb Apple Watch 2 ar trebui să vină cu conectivitate celulară, posibilitatea de a rula aplicaţii independent de iPhone, difuzoare care redau şi muzică, baterie mai generoasă, mai mult RAM şi CPU mai nou.

Curele speciale cu extra accesorii şi funcţionalitate sunt de asemenea pe listă. Ar fi poate prea mult să visăm deja la o lansare de iPhone 7 sau Apple Car, dar sunt şanse de 0.0000001% că acest lucru să se întâmple, deci le menţionăm. Poate vedem si un difuzor smart cu Siri, in stil Amazon Echo si Google Home totusi. 

Cu toate acestea bifate vă aşteptam diseară să fim uimiţi (sau plictisiţi dacă nu e nimic revoluţionar) pe măsură ce urmărim evenimentul din San Francisco. Să vedem şi cine va cânta la final de WWDC, dintre formaţiile alese de obicei...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×