Mobicast #295: Podcast despre Google I/O 2020, baterii grafen, poze reale Huawei P40 Pro, Coronavirus şi concert Slipknot în România

870 ori
<b>Mobicast #295: Podcast despre Google I/O 2020, baterii grafen, poze reale Huawei P40 Pro, Coronavirus şi concert Slipknot în România</b>S-a mai dus o săptămână şi e momentul pentru un nou Mobicast, podcast şi videocast care vine ceas săptămânal. Practic avem o continuare a zvonurilor şi scăpărilor pentru Samsung Galaxy S20

S-a mai dus o săptămână şi e momentul pentru un nou Mobicast, podcast şi videocast care vine ceas săptămânal. Practic avem o continuare a zvonurilor şi scăpărilor pentru Samsung Galaxy S20 şi Huawei P40 Pro, piperate cu o prezentare de aspirator Xiaomi, un RetroReview de telefon din 2011, dar şi data lui Google I/O 2020. Vorbim despre baterii cu grafen şi avantajele lor, despre viitorul Pocophone, dar şi despre Coronavirusul cel înspăimântător din China.

Avem şi o modalitate de a scăpa de dependenţa de telefon ca WIN al săptămânii, plus răspunsuri la întrebările voastre. Pe final vorbim despre UFC, filmul 1917 şi concertul Slipknot din România. Ca de obicei ne găsiţi în afară de YouTube şi pe Spotify, Anchor.fm şi iTunes.

Iată ştirile săptămânii:

1. Conferinţa Google I/O 2020 are dată de debut: 12 mai şi tine până pe 14 mai. Acolo se va vorbi despre Android 11 şi ar putea debuta Pixel 4a, noi boxe inteligente şi o sumedenie de alte produse, poate şi un nou Google Assistant.

2. Samsung Galaxy S20 Ultra a avut scăpări care ne arată o abordare în două tonalităţi a spatelui. Vine pe negru sau gri şi avem un prim plan cu camera sa uriaşă.

3. Apar şi noi randări cu S20 Ultra în cele două variante de culoare, gri şi negru, cu confirmare de zoom 100x

4. Se pare că ne-am înşelat: Galaxy Z Flip nu va fi un telefon ieftin până la urmă, ci va costa 1400 de euro. Aflăm şi preţuri pentru modelele S20.

5. Bateriile cu grafen sunt pe buzele tuturor, dar oare ce sunt ele? Le detaliem aici şi aflaţi ce companii au proiecte de gen, dar şi ce le ţine pe loc.

6. Am avut şi o prezentare a lui Xiaomi Coclean, un aspirator ideal pentru curăţenia în maşină, dar şi în casă. Preţ foarte bun!

7. Huawei P40 Pro apare în primele fotografii reale şi vine cu decupaj petnru camera selfie duala şi ecran curat. E un pic mai mare decât ne aşteptăm şi mai curbat.

8. Ca ştire inedită avem noua modalitate a elevilor de a comunica în şcoli: folosesc câte un AirPod fiecare şi scriu via text to speech pe telefon. Ingenios!

9. Am aflat şi că managerul general Poco a confirmat lansarea viitorului flagship Pocophone X2 în februarie. Plus alte indicii despre evoluţia companiei.

10. Am publicat şi un RetroReview pentru un telefon din 2011, Samsung Galaxy S II, cu accentul pe fotografiile pe care era capabil să le facă la acea vreme. Încă am amintiri din Vama Veche capturate cu acest model.

FAIL şi WIN:

FAIL: FAIL-ul săptămânii ar putea şi al omenirii dacă mai evoluează negativ situaţia din China. Până una alta Huawei a anulat o conferinţă locală de teamă Coronavirusului. E un virus care a trecut de la şarpe la om şi acum de la om la om. E rudă cu SARS şi MERS şi a omorât câteva zeci de oameni şi îmbolnăvit sute. Deja sunt oraşe din China în carantină şi sunt îmbolnăviri şi în Japonia, Thailanda şi SUA. În Europa nimic încă. Afectează copiii şi pe cei bătrâni şi începe ca o răceală banală, evoluând spre o pneumonie fatală. Nu prea răspunde la medicamente şi pare uşor de transmis. Încă nu pare să aibă un număr aşa mare de fatalităţi ca MERS şi SARS.

WIN: Google a avut o idee genială, ce implică un plic de hârtie pe care îl decupezi singur şi o aplicaţie care te ajută să te abţii din a folosi obsesiv telefonul. Se numeşte Envelope şi detaliem totul aici.

Întrebări:

Aţi reînceput să puneţi întrebări pe Forum, ceea ce mă bucură. Am fost întrebat când şi dacă fac review la Nokia N-Gage, o idee genială dacă mă întrebaţi pe mine, dar şi un telefon greu şi rar de găsit. Era aspiraţional când eram eu adolescent. Am fost întrebat şi cum cred că se va descurca Oppo la noi în ţară, iar perspectivele sunt excelente zic eu. Fonduri sunt destule în spate, iar modele Realme ar trebui să fie hit.

Pe YouTube am fost întrebat ce îi trebuie unui telefon pentru a folosi modul Desktop DeX şi care cred că va fi cel mai uimitor telefon din acest an. Am făcut o alegere/recomandare între Galaxy Note 9 şi Samsung Galaxy A71, dar şi o discuţie despre un schimb între Galaxy S9+ şi Huawei Nova 5T. Cineva s-a plâns de o nemulţumire legată de Telekom, iar un alt utilizator a vrut să ştie ce telefon ar fi mai bun pentru gaming, Huawei Nova 5T sau Xiaomi Mi 10.

Diverse:

1. Vestea săptămânii pentru mine este faptul că trupa Slipknot vine în România pe 27 iunie la Romexpo în cadrul Metalhead Meeting. Biletele costă în jur de 200-300 de lei ca preţ de pornire. Slipknot are deja multe bilete sold out, iar 1500 din ele s-au dat în primele 10 minute pe 24 ianuarie. Trupa cântă din 1999 şi abordează un new metal şi heavy metal cu elemente electronice. Grupul din Iowa s-a popularizat purtând măşti şi costume şi ascunzând identitatea celor 9 muzicieni. Ulterior Corey Taylor, solistul a devenit un soi de celebritate rock. Videoclipuri foarte dark, sunet foarte heavy şi un concert al cărui pogo deja mă sperie.

2. Am văzut şi eu în sfârşit "1917", filmul care i-a smuls Globul de Aur lui "Joker" pentru "cel mai bun film" şi ar putea face la fel şi cu Oscarul. Este o realizare cinematografică, dar ca joc actoricesc sau poveste nu e cine ştie ce. Faptul că este sau mai bine zis pare filmat one shot şi foarte aproape de protagonişti e o mare realizare. E despre 2 tineri soldaţi britanici în primul război mondial, care trebuie să oprească un atac al nemţilor, pentru a salva mii de soldaţi. Ei trebuie să alerge mulţi kilometri, prin nămol, cadavre, mine antipersoana, capcane şi încolţiţi de inamici. Seamănă mult cu "Gallipoli" cu Mel Gibson din 1981.

3. Am văzut şi meciul UFC al lui Conor McGregor cu Cerrone, care a durat doar 40 de secunde. Conor a inventat o lovitură cu umărul care i-a spart pomeţii şi orbita lui Cerone şi a avut şi un picior surpriză, care era de obicei arma fatală a lui Cowboy. McGregor pare gata de rematch cu Khabib, dar acesta trebuie să treacă de Tony Ferguson în aprile. Ce e drept Cerrone a fost un adversar cam slab pentru McGregor... merită ceva mai bun, Masvidal să zicem sau Nate Diaz

4. Am jucat Dream League Soccer 2020 şi sunt dezamăgit: nu poţi da pase printre, sprinta şi suturile sunt imprecise. E greu să driblezi, dar grafica arată binişor. Au separat jocul de precedentele DLS-uri, dar nu e distractiv fără goluri. Nu prea îl recomand, chiar dacă e gratuit. Poate mai trebuie să învăţ să joc...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×