Recapitulare IFA 2017: iată cele mai interesante lansări din Berlin - LG V30, multe difuzoare inteligente, căşti VR şi frigiderul care vine la tine

973 ori
<b>Recapitulare IFA 2017: iată cele mai interesante lansări din Berlin - LG V30, multe difuzoare inteligente, căşti VR şi frigiderul care vine la tine</b>Pentru că show-ul IFA 2017 este pe final și pentru că mai toate produsele importante au fost deja prezentate oficial, ne-am gândit ca astăzi să vă prezentăm o recapitulare a ediției din acest an ce conține un top al celor mai interesante produse

A fost o săptămână super ocupată, pentru noi cei care am urmărit activ IFA 2017 şi v-am adus detalii despre cele mai noi gadget-uri, electronice şi electrocasnice din Berlin. Acum că seria de conferinţe este practic gata, am făcut o recapitulare a celor mai interesante lansări, observând câteva trenduri care au ieşit în evidenţă faţă de alţi ani. E clar faptul că difuzoarele inteligente au luat cu asalt piaţa, că headset-urile VR au trecut la nivelul Mixed Reality şi avem şi un smartphone care s-a remarcat, LG V30.

Am acoperit subiectul IFA 2017 atât pe Mobilissimo.ro, cât şi pe site-ul soră gadgetzone.ro.

1. Difuzoarele inteligente şi difuzoare în general

Sony LF-S50G

Dintre toate difuzoarele s-a remarcat cel Sony LF-S50G, care clonează în mod clar Apple HomePod şi spunem asta fără echivoc. Design-ul e leit, doar că acum primim Google Assistant, nu Siri. Are de partea sa preţul, de doar 199 dolari, deci aproape de 2 ori mai ieftin decât produsul Apple. Suportă Spotify, Pandora, Google Play Music. Are mai puţine microfoane decât HomePod, asta e sigur.

JBL Link

JBL a adus la IFA 2017 difuzoarele Link, care vin cu Google Assistant şi nu se pot lepăda de design-ul în stil UE Boom, dacă mă întrebaţi pe mine. E un design cilindric, în formă de minge de fotbal american şi avem şi un model mai dolofan. Cele 3 modele noi au certificare IPX7 şi oferă autonomie de la 5 la 10 ore, în funcţie de mărime. Preţurile pornesc de la 169 euro.

Harman Kardon Allure

Nu am avut doar difuzoare cu Google Assistant, ci şi cu Amazon Alexa, precum Harman Kardon Allure. Chiar dacă are nume de parfum, acest difuzor aduce mai degrabă cu un odorizant sau vreun soi de lampă mai fistichie. Are acustică HiFi, subwoofer de 3.5 şi un sistem de 4 microfoane de anulare a zgomotului. Costă 249.95 dolari.

2. LG V30

LG V30

LG V30 e de departe cel mai interesant telefon de la IFA 2017, nu că ar fi fost lansate prea multe totuşi. Ştiu că au debutat şi terminalele Xperia, dar ele vin cumva ca o "rotunjire a sumei" pentru Xperia XZ Premium, un fel de alternativă şi completare. LG V30 este fix ce trebuia după LG G6, cu un ecran mai mare, în sfârşit altceva decât un IPS, adică un P-OLED, cu screen to body ratio excelent şi deşi diagonala este de 6 inch, corpul este foarte compact.

Are şi suport HDR şi o tonă de opţiuni noi foto, multe chiar şi faţă de LG G6. Primim şi căşti B&O la pachet, iar design-ul este foarte sexy, pe bază de sticlă şi metal. E un telefon incredibil de uşor la 158 de grame pentru diagonala menţionată mai sus. Are Gorilla Glass 5 în faţă şi spate, iar camera duală e o evoluţie faţă de cea de pe G6, fie şi numai pentru testele foto/video văzute de noi până acum.

La recenzia Mobilissimo.ro, LG G6 nu a filmat prea impresionant, dar V30 pare să se revanşeze. Au scăzut distorsionările şi curburile imaginii la captura cu camera wide şi în ciuda controversei despre deschiderea F/1.6, captura low light arată spectaculos. E interesant că LG insistă că funcţiile Bokeh şi Zoom 2X sunt gimmick-uri şi că nu vrea aşa ceva.

3. Panasonic a prezentat frigiderul care vine la tine

Frigider Panasonic

Scenariu: te uiţi la un super film şi eşti pe jumătate toropit. Ar merge o bere, dar ţi-e lene să mergi până la frigider. Păi să vină frigiderul la tine, controlat de pe smartphone. Panasonic a prezentat frigiderul care se deplasează, deşi nu au specificat clar dacă e pe rotiţe sau pe alt sistem. Bănuiesc că are un sistem de deplasare similar cu al roboţeilor care fac curat. Nu e chiar super arătos, dar e cu siguranţă inedit.

4. Sharp prezintă un televizor 8K

Sharp Aquos 8K

Sharp ne-a pus gând rău la portofele. Au prezentat un televizor Aquos 8K cu preţ de 9000 de dolari. Aş fi zis că e inutil şi că nu avem content oricum pentru el, dar aparent în Japonia există deja un cablist care transmite conţinuturi 8K. Va ajunge în Europa din martie şi are o diagonală de 70 de inch, adică 177 de centimetri, adică 1.77 metri. Huuuge!

5. Headset-uri VR, mixed reality

ASUS Windows Mixed Reality

Am fost surprins să văd cât de multe headset-uri VR, dar şi Mixed Reality au debutat la IFA 2017. Şi mai surprinzător e că despre deosebire de ultimii ani, când erau modele care necesitau smartphone-uri, acum căştile Windows Mixed Reaity sunt la putere. Să le recapitulăm deci: Dell Visor, cu un design cel mai minimalist, ASUS Windows Mixed Reality, cu un design SF cu protuberanţe 3D, dar şi Lenovo Explorer, cu un design generic şi sobru.

Toate au şi controllere care se pot cumpăra separat şi vin cu inside out tracking, fără nevoia de senzori externi. Şi HP şi Acer au headset-uri şi tot Windows Mixed Reality e la putere. Preţurile sunt în jurul a 300 şi 400 de dolari.

6. Acel televizor Sony Bravia

Sony Bravia A1

Când zicem OLED ne gândim la Samsung sau LG, dar aparent Sony a făcut show cu un televizor Bravia OLED care în loc de difuzoare foloseşte vibraţii pentru a emite sunet. Tehnologia se numeşte Acoustic Surface şi face ecranul să vibreze pentru a transmite sunetul.

7. Tastatura Logitech CRAFT

Logitech CRAFT

Remarcaţi aici ideea de disc ataşat tastaturii, disc cu care navigăm prin meniuri, brushuri şi opţiuni ale aplicaţiilor Adobe, dar şi Office. Am tot văzut discuri de gen în ultima vreme şi mă gândesc aici la Surface Dial spre exemplu. Preţul este de 199 de euro şi sunt sigur că vom mai vedea mecanisme de genul în viitorul apropiat.

8. Maşina de spălat Samsung

Samsung

Cum vă sună să tăiaţi la jumătate timpul de spălat la maşină? Fix asta a făcut Samsung cu noul său model de maşină de spălat, care oferă spălare rapidă în ciclu de doar 39 de minute. Se vede faptul că dacă explozia lui Note 7 a forţat un upgrade serios la Note 8, explozia maşinilor de spălat Samsung a dus la această inovaţie.

9. Acer Aspire S24

Acer Aspire S24

Cel mai sexy PC all în one văzut de mine este acesta. Costă 999 euro, are ecran edge to edge şi vine şi cu cel mai nou CPU Intel posibil. Are până la 2 TB stocare şi bonus şi încărcare wireless. Sincer acest produs e mai futurist decât orice oferă Apple acum să zicem.

10. Lucruri care nu m-au convins

  • Lenovo Home Assistant: difuzor smart care are nevoie de tabletă? Cam ciudat şi forţând cumva achiziţia de tabletă.
  • Telefoanele Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact şi XA1 Plus: a nu se înţelege că nu sunt de calitate, dar sunt fix ce ne aşteptăm şi Sony e "playing it safe". Funcţia de captură 3D e interesantă
  • Telefoanele Alcatel entry level: cred că se poate cumpăra ceva mai bun din China. 
  • Moto X4: super gros, design-ul camerei duale deloc arătos, vrea să fie midrange, dar pare sub Huawei Honor-uri şi ZenFone 3 chiar. Îmi e greu să găsesc un selling point aici

Acestea au fost produsele care s-au remarcat la IFA 2017, cele care ne-au plăcut, ne-au impresionat sau dezamăgit. A se remarca faptul că a scăzut masiv prezența de ceasuri smart (au fost sub 6-7 modele noi în total), tabletele au tins spre zero şi telefoane flagship am avut practic 2. Pe de altă parte IFA a fost mereu despre gadgets, deci îşi respectă blazonul.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×