Bătălia camerelor "pe neve" revine: LG V30, Galaxy Note 8 şi iPhone X puse la test de Phone Arena

2.077 ori
<b>Bătălia camerelor "pe neve" revine: LG V30, Galaxy Note 8 şi iPhone X puse la test de Phone Arena</b>Vedem astăzi un comparativ foto marca Phone Arena, de această dată fiind puse la comparat smartphone-uri precum LG V30, iPhone X și totodată Samsung Galaxy Note 8. Aceste modele au realizat fotografii similare și publicul a fost

Băieţii de la Phone Arena au realizat iarăşi un material interesant, un duel între camerele unora dintre cele mai apreciate telefoane ale anului. E vorba despre Apple iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 şi LG V30. E vorba despre un test "pe neve aici", redactorii postând doar fotografiile pe comunitatea site-ului şi lăsând cititorii să o aleagă pe cea preferată.

Nu scria în dreptul nici unei fotografii ce telefon o realizase, iar publicul a judecat stricat imaginea şi nu s-a lăsat influenţat de brand. Să vedem totuşi scenariile de fotografiere:

1. O plajă pe timp de toamnă

iPhone X

(iPhone X)

Aici iPhone X a fost preferatul publicului, cu 49.47% dintre voturi, iar Note 8 a fost pe locul 2, cu 37.06%. V30 a primit doar 13%, deşi personal apreciez căldura culorilor sale. Note 8 a avut culori mai reci parcă, dar a prins mai multă lumină faţă de V30, în vreme ce iPhone X a surprins o imagine cu extrem de mult contrast şi sunt gata să pariez ce e ceva HDR în acţiune aici.

LG V30 vs Note 8

(LG V30 - stânga / Note 8 - dreapta)

Mă intrigă şi coloritul spre gri al valurilor, mnnu atât de albastru ca la LG V39. iPhone X are totuşi cele mai bine delimitate şi iluminate spice.

2. Covor de frunze

Comparatie foto

(iPhone X - stânga / Note 8 - centru / LG V30 - dreapta)

Aici mă facineaza cât de slabă e captura cu LG V30. Parcă e de diviza a cincea, iar iPhone X şi Note 8 de divizia întâi. Phabletul LG a prihns o imagine albicioasă, fantomatică şi fără pic de culoare. iPhone X are culorile ceva mai vii, cu un galben ceva mai apropiat de realitate, iar Note 8 adăugă un galben auriu ieşit din comun şi mi se pare că a prins şi cele mai multe detalii. Publicul preferă iPhone X, în proporţie de 72%, dar eu prefer Note 8.

3. Selfie

Comparativ foto

(iPhone X - stânga / Note 8 - centru / LG V30 - dreapta)

Aici e probabil cel mai strâns duel, cu procente apropiate la toate telefoanele. iPhone X surprinde un ten natural şi culori vii şi nici fundalul nu arată rău deloc. LG V30 face treningul roşu roz deschide tenul spre fantomatic şi aş zice că iluminează excesiv cadrul. Note 8 are culori mai naturale, dar pare a umbla la ten ceva mai mult şi are un fundal un pic mai neclar, la acel copac. iPhone X e singurul care oferă o tonalitate de piele OK şi realistă acestui personaj, deci e lesne de înţeles de ce a fost preferat de 46% din public.

4. O zi înnorată în port

LG V30

(LG V30)

Aici norii sunt atât de deşi, că ar putea fi lejer un scenariu low light. LG V30 sare din schemă imediat, cu un procent infim din cititori preferându-l, pentru că realizează o captură întunecată şi fără detalii prea bune. Note 8 prinde mai multă lumină şi separă mai bine macaralele şi vapoarele de cer şi apă. Norii au totuşi o tentă movulie bizară. iPhone X prinde un cer mai bine calibrat şi aproape de realitate, iar luminozitatea este excelentă. Roşul acelui vapor e mai viu şi natural. iPhone X e preferatul publicului şi al meu.

iPhone X vs Note 8

(iPhone X - stânga / Note 8 - dreapta)

Vă invit să vedeţi toate cele 10 comparaţii în materialul Phone Arena, noi v-am oferit doar un aperitiv cu 4 dueluri. Cert e că LG V30 nu face deloc față concurenţei cu Note 8 şi iPhone X. V30 a câştigat doar 1 din 10 dueluri, iar marele învingător e iPhone X, cu 6 din 10. Note 8 câştigă doar 3 bătălii. Sunteţi de acord cu aceste consideraţii? Vă aşteptaţi ca telefonul care s-a bătut cu o cameră RED să stea aşa prost? Restul comparației și fotografiile le găsiți pe Phone Arena.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×