Prezentare Lenovo Tab 4 8: Tabletă multimedia pentru întreaga familie ce impresionează la capitolul acustică

1.077 ori
<b>Prezentare Lenovo Tab 4 8: Tabletă multimedia pentru întreaga familie ce impresionează la capitolul acustică</b>Din partea celor de la Orange a sosit pe masa mea de teste în ultimele săptămâni și tableta numită Lenovo Tab 4 8, dispozitiv multimedia pentru întreaga familie. Se livrează cu un hardware mid-range și are câteva capitole la care impresionează

După ce am testat preț de o săptămâna tableta Archos Sense 101X, un nou model a sosit pe mâinile mele și anume Lenovo Tab 4 8. De această dată am decis să fac lucrurile într-un mod puțin mai diferit, astfel că am început să folosesc tableta fără a-mi face un soi de impresie inițială raportată la hardware. Toți ne uităm la dotări inițial și uneori în ciuda dotărilor care nu impresionează, produsul se dovedește a fi chiar deosebit, lucru ce s-a întâmplat în situația de față cu Lenovo Tab 4 8.

Lenovo Tab 4 8

Tableta este una compactă și la diagonala de 8 inch pe care o oferă este ideală pentru orice activitate vă stă în minte. Vine într-o cutie la fel de compactă în care se află câteva manuale de utilizare, tableta desigur și încărcătorul + cablul microUSB v2.0 pentru încărcare și sincronizare date cu PC-ul.

Design

Cu toate că nu iese în evidență într-un mod deosebit față de alte modele de pe piață, tableta Lenovo Tab 4 8 a fost gândită foarte bine din punctul meu de vedere la nivel de design. Are o talie de doar 8.2 mm iar greutatea sa de 320 grame o face ușor de folosit de întreaga familie, atât de cei mari, cât și de ce mici fără probleme. Întreaga carcasă este realizată din policarbonat, rama având un look glossy, iar panoul spate o textură mată ce contribuie la un nivel de grip superior.

Lenovo Tab 4 8

Din păcate nu ține amprentele deoparte, dar feeling-ul oferit la atingere este tare plăcut. Muchiile panoului frontal au proporții perfecte aș putea zice, fără a fi prea mari cum se întâmplă la anumite tablete. Lenovo Tab 4 8 are butoane fizice de control al volumului, un buton power/unlock cu grip special pentru a fi găsit rapid și jack audio 3.5 mm, respectiv port microUSB v2.0. Tot la capitolul look pot include prezența difuzoarelor stereo plasate frontal și nu oricum, ci integrate subtil pe rama carcasei. 

Display

În plan central se află aici ecranul, o unitate de 8 inch cu tehnologie IPS LCD și rezoluție HD care este mai mult decât potrivit pentru orice tipuri de task-uri. Culorile sunt bine calibrate, luminozitatea ajunge la un nivel mai mult decât potrivit și pe deasupra imaginile sunt foarte clare chiar și în ciuda rezoluției.

Lenovo Tab 4 8

Printre setările asociate display-ului veți găsi funcția Adaptive Brightness, posibilitatea de a seta un screensaver, dar și funcția Ambient Display prin care ecranul se va aprinde atunci când apar notificări. E și o funcție Cast aici, iar o dotare interesantă pe care o veți aprecia este și prezența unui LED de notificări.

Acustică

Încă din titlu v-am dezvăluit că acustica este punctul forte al acestei tablete. De ce? Ei bine, pentru că Lenovo aduce la bord tehnologia Dolby Atmos care schimbă complet experiența de vizionare a unui film sau serial. Cu sunet 3D la 360 grade și difuzoare stereo plasate frontal, acest dispozitiv chiar mi-a depășit aștepările în materie de redare audio.

Lenovo Tab 4 8

Sunetul este clar și volumul pe măsură, plus că apare și bass-ul în ecuație, asta în situația în care veți urmări materiale Dolby Atmos. Există chiar o aplicație dedicată acestei tehnologii de unde se poate face trecerea prin diferite moduri în funcție de tipul materialului video ce rulează pe ecran: Film, Muzică, Joc.

Hardware

La nivel de dotări hardware, această tabletă se livrează cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 425 de 1.4 GHz, cu 2 GB RAM și cu 16 GB de stocare. Nu e cazul să vă faceți griji cu privire la spațiul de stocare, asta pentru că dispozitivul are și un slot pentru carduri microSD de până la 256 GB. E drept că la prima vedere nu aduce specificații uimitoare, dar pentru scopul pentru care a fost creată, acela de tabletă multimedia nu am ce să îi reproșez.

Nu am întâlnit deloc lag, are o interfață stock și rulează Android 7.1.1 Nougat. Pe deasupra, la primul boot am și primit o actualizare software, semn că se pune accentul și pe acest aspect. Nu am întâmpinat probleme nici în jocuri sau la redarea de materiale video, semn că e o tabletă pe care vă puteți baza indiferent de task-ul realizat. Aveți mai sus și câteva benchmark-uri dacă sunteți curioși cum se prezintă tableta la acest capitol.

Conectivitate și aplicații

La nivel de conectivitate, această tabletă pune la dispoziție Bluetooth 4.2 cu A2DP și LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Radio FM chiar, port microUSB v2.0 pentru transfer date și încărcare, respectiv suport 4G LTE. Are slot pentru cartelă nano-SIM și se ating aici viteze de până la 150 Mbps la descărcare și maxim 50 Mbps la upload. Bonus, se pot realiza atât apeluri voce, cât și expedia SMS-uri!

Lenovo Tab 4 8

Ca aplicații extra preinstalate pe device se regăsește Google Duo, Dolby de care am amintit mai sus, Excel, Radio FM, Netflix, OneNote, Outlook, PowerPoint, Skype, Word, SHAREit pentru schimbul de fișiere cu PC-ul și SYNCit - o aplicație prin care se poate face backup pentru contacte, mesaje sau istoric apeluri.

Baterie 

La prima vedere când ai afla că la interiorul acestei tablete de 8 inch se află o baterie de numai 4850 mAh, ai zice că autonomia nu este tocmai impresionantă. Ei bine, eu țin să spun contrariul, asta pentru că am folosit tableta chiar și pentru 2, ba chiar 3 zile fără să fie nevoie de vreo încărcare și asta urmărind în mare parte seriale și materiale video pe YouTube sau navigând pe web.

Timpul de standby este iarăși deosebit și dacă la alte device-uri se pierd procente serioase peste noapte, aici nu este cazul unei pierderi mai mari de 2 - 3 procente. De precizat faptul că am folosit zilnic tableta pentru o durată aproximativă de 3 sau 4 ore, fiind astfel parte din tipul utilizatorului normal să spun.

Extra

Lenovo Tab 4 8

În zona de accesorii opționale pe care le puteți achiziționa pentru această tabletă se află și pachetul Kids Pack vândut de Orange la suma de 20.19 euro. Acesta conține un bumper din cauciuc destul de gros aș spune al cărui rol este acela de a proteja tableta la căzăturile accidentale ce pot avea loc atunci când cel mic o folosește. Tot aici este inclusă și o folie de protecție pentru ochi cu filtru pentru lumina albastră și două stickere colorate care se lipesc pe spatele tabletei pentru a o proteja de eventuale zgârieturi și a-i oferi un look mai colorat.

Lenovo Tab 4 8

Se oferă totodată și un cont Lenovo Kids Kidoz prin intermediul căruia părinții pot seta blocarea automată a conținutului inadecvat vârstei și limita timpul de utilizare de către copii. Platforma KIDOZ mai include și site-uri web selectate manual prin care cei mici pot descoperi conținut dedicat și materiale distractive online. 

Concluzie

După mai bine de o săptămână de folosire a acestei tablete pot spune că Lenovo a făcut o treabă foarte bună cu acest dispozitiv. Trebuie avut în vedere scopul pentru care a fost creată tableta și apoi bifate capitolele la care impresionează. Acustica este punctul forte din punctul meu de vedere, dar și ecranul, dimensiunile compacte și prezența suportului 4G sunt de apreciat aici. Ca puncte slabe consider camerele foto de pe această tabletă ce oferă rezultate slabe.

Tableta costă 159 euro la Orange fără abonament, dar există și posibilitatea de achiziție în 24 rate a câte 6 euro, alături de un abonament Orange Net.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×