Prezentare Tenda 4G630; router cu suport pentru modem 3G/4G, ce atinge viteze de până la 300 Mbps

Autor:  | Publicat în:  Tenda 754 ori
<b>Prezentare Tenda 4G630; router cu suport pentru modem 3G/4G, ce atinge viteze de până la 300 Mbps</b>Am testat în ultima săptămână și router-ul wireless numit Tenda 4G630, un model care se remarcă față de competiție prin faptul că aduce suport pentru conectarea unui modem 3G sau 4G. Astfel conexiunea 4G se poate transforma rapid

Router-ul wireless reprezintă un produs nelipsit din casele noastre, gadget ce transmite internetul către toate dispozitivele conectate, fie că este vorba despre smartphone-uri, tablete, computere și chiar dispozitive smart home. Astăzi am să vă prezint un asemenea router, model numit Tenda 4G630 ce se remarcă printr-o dotare mai specială. Fără a mai zăbovi timp, aflați că în pachetul produsului se află un CD cu ghidul de instalare în format software, câteva manuale de utilizare, ghidul de instalare rapidă în format fizic, adaptorul pentru conectarea la sursa de energie și un cablu Ethernet pentru a conecta inițial router-ul și a purcede la setare.

Tenda 4G630

Acest router Tenda 4G630 vine cu două antene pentru un semnal stabil și acoperire extinsă, iar ca design se remarcă look-ul glossy și dimensiunile compacte ce îl fac ușor de plasat oriunde. Există led-uri frontale pentru a știi statusul fiecărui tip de conexiune și ca porturi se oferă următoarele: 1x WAN, 3x LAN, port alimentare, buton reset și extra un port USB pentru conectarea unui modem 3G/4G.

Tenda 4G630

Routerul de față a fost proiectat cu gândul de a se putea implementa o rețea wireless în locații izolate, zone unde nu există internet prin cablu la dispoziție și utilizatorii se bazează doar pe modem-uri 3G/4G pentru a putea accesa internetul. În mod normal modem-ul este conectat direct la laptop sau PC, situație în care accesul la internet este limitat doar pentru un singur dispozitiv. Odată ce modem-ul este conectat la router-ul de aici, internetul wireless poate fi accesat de până la 10 sau chiar 12 dispozitive după cum indică producătorul.

Tenda 4G630

Prin conectarea unui modem se va realiza o rețea wireless securizată cu viteze de până la 300 Mbps care ulterior poate fi partajată cu mai mulți utilizatori.  Este utilă și funcția adusă aici de Tenda, cea prin care dispozitivul comută automat pe conexiunea secundară (Ethernet) atunci când semnalul 4G sau 3G se pierde. Odată ce semnalul de la modem revine și conexiunea principală este reactivată. Este clar un plus al acestui router și în situația în care dețineți un modem și doriți să deschideți conexiunea către mai multe device-uri, este cea mai simplă și accesibilă metodă posibilă.

Tenda 4G630

Nu am avut la dispoziție un modem pentru a testa viteza la internet wireless prin această modalitate, dar am putut vedea cum se descurcă conectat la un cablu Ethernet. La download am obținut o viteză de Mbps, în vreme ce la upload am atins viteza de Mbps. De precizat că folosesc o conexiune RCS RDS cu bandă de 100 Mbps, motiv pentru care vitezele atinse sunt cele de mai sus. Dacă aveți o conexiune superioară, vitezele vor atinge maxim 300 Mbps.

Drept constatare, pot spune că Tenda 4G630 este un router pe care vi-l recomand în situația în care dețineți deja un modem 3G/4G și vreți să accesați internetul în mod wireless pe mai multe dispozitive într-un mod simplu și rapid. Mai jos aveți și câteva prețuri pe care retailerii locali le practică în aceste momente pentru dispozitiv:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×