Prezentare Navitel T500 3G: Tabletă de 7 inch cu rol de sistem de navigație GPS și conectivitate 3G

1.756 ori
<b>Prezentare Navitel T500 3G: Tabletă de 7 inch cu rol de sistem de navigație GPS și conectivitate 3G</b>Un device ce a poposit de curând pe masa de teste Mobilissimo este și tableta NAVITEL T500 3G, un dispozitiv care se adresează acelor utilizatori care doresc și extra funcționalitate GPS. Acesta este și elementul în jurul căruia a fost construit

Din partea celor de la NAVITEL a sosit pe masa de teste Mobilissimo în ultima săptămână și tableta numită NAVITEL T500 3G, dispozitiv care după cum indică și denumirea sa, oferă conectivitate 3G. În realitate dispozitivul este considerat chiar sistem de navigație, asta grație suportului pentru conexiunea de date și a aplicației Navitel Navigator care include hărți pentru 45 țări din lume la pachet. Aflați din rândurile de mai jos ce propune această tabletă cu Android 7.0 și impresiile mele după folosirea dispozitivului. 

Display și Design

Fiind un produs din zona entry-level, tableta T500 3G de la Navitel nu impresionează la capitolul design sau display, lucrurile fiind clasice în cazul de față. O carcasă din policarbonat este la posturi și se oferă aici un ecran de 7 inch cu rezoluție IPS LCD și rezoluție HD de 1280 x 800 pixeli. Culorile afișate sunt destul de OK, iar în situația în care vreți un extra, există opțiunea de a activa modul vivid.

Navitel T500 3G

Luminozitatea este relativ acceptabilă ținând cont de preț, dar v-ați putea trezi în situații în care conținutul de pe ecran să fie greu de văzut în mașină atunci când bat puternic razele de soare. Cumva marginile din jurul ecranului nu sunt exagerate precum mă așteptam inițial.

Hardware

Din păcate nici la acest capitol nu există ceva care să impresioneze, tableta sosind echipată cu un procesor modest quad-core MediaTek MT8321 de 1.3 GHz și cu 1 GB RAM. Are și 8 GB de stocare flash, iar la nevoie se poate atașa un card microSD cu o capacitate de maxim 32 GB. Nu vă așteptați la performanțe deosebite pentru că dispozitivul a fost creat în special pentru navigare GPS, browsing și ceva funcții sociale.

Navitel T500 3G

În săptămâna cât am testat-o nu am remarcat momente de lag, dar cantitatea de RAM oferită în cazul de față ar putea pune probleme după un anumit timp de utilizare după cum se întâmplă cu produsele Android din zona entry-level. Apropo, tableta are și cameră selfie de 0.3 megapixeli și o cameră foto principală de 2 megapixeli - camere ce oferă fotografii de calitate dezamăgitoare și care ar fi putut lipsi fără ca cineva să le ducă lipsa.

Conectivitate și baterie

La nivel de conectivitate Navitel oferă aici port microUSB v2.0, jack audio 3.5 mm, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 și conectivitate 3G cu suport pentru apelare vocală și expediere de SMS-uri. Acest din urmă suport este binevenit și este ceva rar văzut pe tabletele din zona de preț entry-level, motiv pentru care trebuie apreciat și considerat chiar punctul forte.

Navitel T500 3G

La nivel de baterie s-au făcut ceva sacrificii, astfel că pe această tabletă se oferă o unitate de doar 2000 mAh care pare a fi destinată mai degrabă unui smartphone cu ecran de 5 inch și nu unui asemenea dispozitiv. Nu vă veți putea bucura de vizionarea a mai mult de 2-3 episoade ale serialului preferat pe această tabletă, DAR ținând cont de faptul că rolul său principal este acela de sistem de navigație conectat la un încărcător auto, autonomia nu poate fi considerată un neajuns categoric. 

Navigație GPS

Marele avantaj al tabletei Navitel T500 3G este prezența aplicației Navitel Navigator din fabrică, software ce permite navigarea GPS folosind o conexiune la internet. Din start la achiziție veți primi o cheie de licență pentru activarea modului Premium ce permite instalarea oricăror hărți dorite din pachetul extins ce include hărți pentru 45 țări. Aveți la dispoziție zona full Europa pentru a descărca și alege hărțile dorite, fiecare pachet având sub 60 Mb.

Aplicația este bine realizată și din câte am testat personal, procesul de navigare este în mare similar cu cel oferit de soluții actuale precum Waze, Google Maps sau Here WeGo. Interfața nu este tocmai modernă, dar acesta poate fi un lucru bun pentru că nu va distrage atenția șoferului la volan. Se pot crea rute simplu și rapid, existând și detalii despre starea meteo, ba chiar și alerte pentru incidente în stil Waze.

Apropo, aflați că separat pachetul cu toate hărțile din Europa v-ar costa 36 dolari în Play Store, pachet care aici este oferit complet gratuit la achiziția tabletei!

Concluzie

După cele 7 zile de testare pot recomanda această tabletă acelor persoane care au nevoie de un sistem de navigație GPS simplu și accesibil, unul care pe deasupra oferă și funcții de apelare la pachet. O baterie mai generoasă și minim 2 GB RAM ar fi fost perfecți aici, dar pentru bugetul de sub 400 lei cam acestea sunt lucrurile ce le primiți.

Cu siguranță publicul ar fi fost atras de un cadou compus din suport auto și încărcător auto la achiziție, dar din păcate nu există o așa ofertă pentru Navitel T500 3G, semn că mai trebuie puși bani deoparte și pentru aceste accesorii. Puteți găsi tableta în oferta următoarelor magazine

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×