Limitările lui Windows 10 on ARM dezvăluite de Microsoft din greşeală

2.124 ori
<b>Limitările lui Windows 10 on ARM dezvăluite de Microsoft din greşeală</b>Una dintre cele mai interesante aspecte la Windows 10 on ARM este autonomia de până la 20 sau 30 ore, dar există și ceva limitări se pare. Acestea au fost dezvăluite din greșeală de către Microsoft și printre ele se află

În vreme ce ne fascinează în continuare ideea unui laptop cu autonomie de 20 sau 30 de ore, se pare că întreg proiectul numit Windows 10 on ARM are şi ceva limitări ce au dezvăluite de Microsoft în această săptămână. Windows 10 on ARM debuta toamna trecută, drept o platformă realizată de Microsoft, Qualcomm şi parteneri ca ASUS, HP şi Lenovo. Rezultatul este un laptop cu Windows 10, conectivitate always on, modem LTE şi un puternic procesor Snadpragon.

Revenind totuşi la povestea cu limitările, o listă cu acestea ar fi fost postata chiar de către Microsoft online și deși comapnia a şters-o imediat după, vestea s-a răspândit. Aflăm cu această ocazie că Windows 10 on ARM oferă suport doar pentru drive-uri ARM64. Chiar dacă poate rula aplicaţii x86, sistemul de operare nu poate folosi drivere x86. Asta va fi o problemă pentru cei care folosesc accesorii, periferice şi aparate externe, care nu au drivere suportate.

Windows 10 on ARM nici nu permite emularea de aplicaţii x86, dar pe viitor vom vedea şi aşa ceva. Mai aflăm din aceeaşi listă şi că unele aplicaţii şi jocuri care necesită OpenGL 1.1 sau o variantă mai nouă nu vor rula pe Windows 10 on ARM. În  mod inedit nici jocurile securizate cu funcţii anti cheat nu vor rula.

Găsiţi toată lista aici şi sincer să fiu, nu sunt chiar dealbreakere aceste probleme, mai ales că se pot rezolva pe parcurs. Aş sacrifica nişte jocuri şi aplicaţii pentru 20 de ore de baterie pe un laptop lejer.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×