Samsung Galaxy Tab S6: OS, UI, aplicaţii demne de un adevărat terminal 2 în 1

407 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S6: OS, UI, aplicaţii demne de un adevărat terminal 2 în 1</b>Samsung Galaxy Tab S6 rulează Android Pie cu One UI peste şi e clar un dispozitiv pentru productivitate. Dacă pe telefon One UI înseamnă utilizare cu o singură mână, aici aspect nu mai e aşa important. E important totuşi să menţionăm că are Dark Mode..

Samsung Galaxy Tab S6 rulează Android Pie cu One UI peste şi e clar un dispozitiv pentru productivitate. Dacă pe telefon One UI înseamnă utilizare cu o singură mână, aici aspect nu mai e aşa important. E important totuşi să menţionăm că are Dark Mode, dar şi un DeX Mode, dar nu la modul la care îl ştiţi.

Video-review Samsung Galaxy Tab S6, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Aici DeX Mode e un fel de înlocuitor de Windows, cu tot cu taskbar, ferestre redimensionabile şi o grilă cu aplicaţii. Trecerea între Androidul clasic şi DeX se face destul de rapid aş zice. Avem şi foldere şi cred că se împacă perfect cu o tastatură şi mouse. Bixby are propria sa fereastra dedicată, care agrega toate informaţiile utile de la aplicaţii, plus scurtături, feed din reţelele de socializare, recomandări de aplicaţii şi restaurante.

Am testat şi accesoriul Book Cover, care are 2 părţi: tastatura cea comodă, cu tot cu touchpad (cam mititel) şi partea de protecţie a tabletei din spate. Mi se pare că e cam greu să lipeşti partea din spate, acel adeziv fiind departe de a fi perfect mereu. Tastatura are butoane mici şi rotunjite, dar şi un rând numeric binevenit. Avem travel de 1.1 mm şi forţa de apăsare de 71 de grame.

Avem şi stylus oferit la pachet aici cu o premieră: ataşabil magnetic pe spate, într-o adâncitură specială. E un S Pen total diferit de ce ştiam până acum, ceva mai mare şi aş zice la nivel personal mai comod de mânuit decât un Apple Pencil. Cu acesta puteţi desena, lua notiţe, sublinia, semna contracte şi multe altele. Aveţi şi clasicele funcţii Smart Select, Screen Write, Live Message şi AR Doodle văzute la Galaxy Note 10. Learning curve-ul e zero aici, e totul foarte intuitiv. Avem şi control prin gesturi cu stylus-ul, putând deschide aplicaţii cu acele gesturi. De remarcat că acel Book Cover are şi o fantă pentru stylus încât să rămână ataşat pe corpul tabletei.

Mai aveţi şi Translate şi PENUP, dar şi acea lupă Magnify şi chiar convertirea scrisului de mână în cel digital din documente. Stylus-ul se încarcă via wireless şi vei uita rapid că îl ai lipit de spatele tabletei. Pe Galaxy Tab S6 mai avem şi Netflix, aplicaţii Microsoft, Smartthings pentru a controla dispozitive smart home şi magazinul Galaxy Apps, plus Game Launcher. Pentru securitate primim cititorul de amprente integrat în ecran, dar şi recunoaştere facială, ambele cu viteza şi acurateţe OK.

În lipsa de scanner de iris sau senzor infraroşu, deblocarea facială nu e totuşi perfectă. Ca o concluzie tableta sta comod în poală, butoanele au travel bunicel şi sunt comode la scris rapid şi m-am înţeles bine şi cu stylus-ul. Nu sunt foarte convins de alipirea Book Cover-ului din spate, dar mulţi au testat tableta înaintea mea şi poate de aici e "buba".

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×