Samsung Galaxy A40: OS, UI, aplicaţii cu One UI în centru şi ajutându-te să profiţi la maxim de resurse

1.132 ori
<b>Samsung Galaxy A40: OS, UI, aplicaţii cu One UI în centru şi ajutându-te să profiţi la maxim de resurse</b>Android Pie şi One UI, o combinaţie la fel de familiară că pastramă + mămăligă + must în fiecare toamnă. V-am prezentat acest combo (primul, nu cel culinar) de cel puţin 6 ori până acum şi probabil ştiţi cu ce se... mănâncă.

Android Pie şi One UI, o combinaţie la fel de familiară ca pastrama + mămăligă + must în fiecare toamnă. V-am prezentat acest combo (primul, nu cel culinar) de cel puţin 6 ori până acum şi probabil ştiţi cu ce se... mănâncă.

Video-review Samsung Galaxy A40, secțiunea OS & UI & APPS & AI

Samsung a conceput One UI să fie folosit lejer cu o singură mână, să aveţi tab-uri şi mecanisme de control în interfaţa numai în treimea de jos a ecranului. Are un design minimalist, culori mai puţin "violente" ci mai mult plate, Night Mode şi multe opţiuni de optimizare. Avem şi Bixby cu rol de agregator de informaţii utile pe cel mai din stânga homescreen.

Găsiţi acolo restaurante din zona voastră, recomandări de GIF-uri, postări pe Facebook şi clipuri recomandate pe YouTube. Avem şi widget-uri cu extra transparentă şi alb, plus o zonă dropdown (notificări şi Quick Settings deschise la culoare şi aerisite). Multitasking-ul se face prin thumbnail-uri scrollabile orizontal şi avem şi split screen, dar şi Pop Up View, cu o fereastră plutitoare peste interfaţă cu care lucrăm de obicei.

Capturi de ecran interfață grafică Samsung Galaxy A40

Am ajuns şi la Setări şi aici abordăm cititorul de amprente. El se află în spate şi e cam lent (ai nevoie de 1.5-2 secunde pentru autentificare), dar e destul de precis. Există şi recunoaştere facială, dar doar una bazată pe cameră, nu vreun iris sau senzor IR. Avem şi opţiuni care reduc animaţiile, dublu tap pentru a activa ecranul, Smart Stay şi utilizarea cu o singură mână.

Putem face swipe pe cititorul de amprente pentru a naviga în galerie, avem şi un Easy Mode şi Dual Messenger, pentru două conturi de Facebook Messenger. Puteţi scăpa şi de butoanele de navigare şi să le înlocuiţi cu gesturi, pentru extra spaţiu pe ecran. Completăm totul cu Digital Wellbeing, pentru a vedea cât timp petreceţi în aplicaţii şi a vă pune o limită.

Pe lista de aplicaţii preinstalate pe Galaxy A40 găsim Smart Things, Samsung Health, aplicaţii Office, Spotify, Galaxy Store, Samsung Members şi Game Launcher. În total 30 de aplicaţii, ceea ce e acceptabil.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×