Samsung Galaxy S10 5G: OS, UI, aplicaţii cu One UI uşor actualizat

862 ori
<b>Samsung Galaxy S10 5G: OS, UI, aplicaţii cu One UI uşor actualizat</b>Am testat One UI pe atâtea telefoane ca aproape am început să îl asociez cu Androidul în general. Cred că mă apropii de o duzină de telefoane cu acest UI la bord testate în ultimul an. Vine curând One UI 2.0 şi Android 10 şi pe acest model, dar deocamdată

Am testat One UI pe atâtea telefoane ca aproape am început să îl asociez cu Androidul în general. Cred că mă apropii de o duzină de telefoane cu acest UI la bord testate în ultimul an. Vine curând One UI 2.0 şi Android 10 şi pe acest model, dar deocamdată e doar pe S10+. Aici rulăm Android Pie cu One UI şi cu câteva dintre funcţiile lui Note 10+ sosite între timp.

Video-review Samsung Galaxy S10 5G, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Încep cu securitatea, cu un cititor de amprente mai rapid decât la S10+ şi mai precis, similar cu ce oferă Note 10. Este integrat în ecran şi te obişnuieşti rapid să îl identifici. Avem şi clasicele meniuri Edge laterale, de care sincer aş scăpa pe viitor, iar pentru multitasking avem caruselul orizontal, dar şi split screen. Samsung plusează cu fereastra plutitoare Pop Up View, pentru un extra nivel de multitasking.

One UI înseamnă tendinţa de utilizare cu o singură mână, lucru greu dar nu imposibil la aşa o diagonală mare. Iconurile sunt foarte mari în varianta Default, dar le poţi regla din setări. Avem şi funcţia Link to Windows, un fel de "DeX din software" dacă vreţi, cu posibilitatea de a prelua poze, apeluri, mesaje de pe telefon pe PC. Mai avem şi Always On Display, cu mai multe ceasuri şi notificări de la aplicaţii ca niciodată, dar şi Dark Mode-ul care economiseşte serios baterie şi ne salvează ochii noaptea.

Galerie foto capturi de ecran Samsung Galaxy S10 5G

Interfaţa e foarte curată şi asta se vede cel mai bine la widget-urile cele albe şi transparente sau în zona de Quick Settings şi notificări, unde totul este alb şi fără linii de delimitare. Printre aplicaţiile preinstalate avem Smarthings pentru a controla dispozitivele inteligente din casă, Samsung Health pentru paşi, calorii, greutate şi Samsung Members, pentru cele mai noi veşti despre promoţii Samsung şi oferte speciale sau ştiri.

Avem şi magazinul de aplicaţii Galaxy Store, dar şi pachetul Office de la Microsoft. Nu uităm de aplicaţia Galerie, cu tonă de opţiuni de editare foto/video preluată de la Note 10, alături de Live Focus Video. Setările includ o sumedenie de opţiuni de optimizare a funcţionării telefonului, inclusiv o curăţare completă a resurselor odată la 24 de ore.

Exista si Bixby aici, cu buton si agregator de informaţii dedicat, dar ca asistent e sub Alexa, Siri, Google Assistant.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×