Acer Liquid Jade Primo: Camera cu bug-uri, lag şi suprasaturare

923 ori
<b>Acer Liquid Jade Primo: Camera cu bug-uri, lag şi suprasaturare</b>Acer Liquid Jade Primo s-a poziţionat din start ca un rival pentru modelele Lumia 950 la capitolul cameră, cel puţin pe hârtie. Aduce un senzor de 21 de megapixeli, cu blitz dual LED şi deschidere F/2.2, dar şi captura video 4K. Are un aspect nativ 4:3..

Acer Liquid Jade Primo s-a poziţionat din start ca un rival pentru modelele Lumia 950 la capitolul cameră, cel puţin pe hârtie. Aduce un senzor de 21 de megapixeli, cu blitz dual LED şi deschidere F/2.2, dar şi captură video 4K. Are un aspect nativ 4:3, iar camera frontală de 8 MP oferă o lentilă wide angle de 84 de grade.

Interfata camera Acer Liquid Jade Primo

Aplicaţia Camera porneşte rapid, focalizează destul de greu şi durează bizar de mult să fie realizate fotografiile, atât ziua, cât şi noaptea. Schimbarea de expunere e violentă şi ceea ce vedem pe viewfinder şi rezultatul final uneori nu coincid, cel puţin ca nivel de iluminare. Zoomul e rezonabil de fluid totuşi. În zona superioară a interfaţei se afla opţiuni ca HDR, blitz, shortcut pentru camera frontală, balans de alb, ISO, focalizare, shutter şi expunere, iar în rest găsim şi Timer şi acele lenses, care adăuga noi funcţii camerei.

Aspectul fotografiilor poate fi 16:9 sau 4:3, rezultatul fiind cadre de 21 sau 16 megapixeli, iar alte opţiuni includ stabilizarea digitală, grilă şi lumină specială de focalizare. În ce priveşte galeria foto realizată cu acest smartphone pe timp de zi, era o zi caldă şi fără nori atunci când am făcut aceste capturi. Ca rezultat am avut culori artificiale, un HDR spălăcit şi suprasaturare cât cuprinde.

E drept că în unele cadre am avut şi culori ce arată ceva mai OK, iar luminozitatea a fost rezonabilă. Selfie-ul nu a fost chiar rău, deşi cam ars la soare, dar clar mai bun la umbră. A fost greu să focalizăm cum trebuie la prim planuri, iar în capturile landscape am avut detalii bune. Panorama a fost în grafic, cu o rezoluţie de 9600 x 1728 pixeli şi a fost clară şi nu foarte arsă.

Subliniez din nou că a fost suspect de greu să facem prim planurile, mai mereu lăsându-se cu blur. La zoom in am pierdut serios din detalii, iar problemele cu culoarea au fost destul de mari. Durata lungă de focalizare şi durata lungă de captură au omorât orice plăcere de a fotografia cu acest telefon. E un bug care apare şi dispare totuşi, probabil la nivel de software şi nu hardware.

Aş spune că per total calitatea capturii pe timp de zi nu impresionează şi Acer Liquid Jade Primo e sub alte telefoane, ba chiar sub modele midrange, spre exemplu Lenovo Vibe X3 sau modelele Galaxy A 2016. Sub Lumia 950, LG G4 şi Nexus 6P e clar. Poate cu o actualizare software va scăpa de lag şi bug-uri la nivel de UI al camerei totuşi.

În condiţii low light am descoperit un blitz de calitate, o textură bună a acelui zid din cărămizi, dar culorile nu au arătat prea bine. Nici detaliile nu au fost OK, iar halourile luminilor stradale au fost mari. Sunt şi zone spălăcite şi aş spune că avem o captură foto slabă noaptea. Pe partea de video, am filmat în Full HD la 30 FPS şi cu bitrate de 18 Mbps, iar filmarea 4K a dus bitrate-ul la 52 Mbps.

Un aspect bun a fost microfonul, dar culorile au fost cam ireale şi artificiale. Atunci când am dat zoom in s-a pierdut serios din calitate, iar focalizarea a fost şi ea pierdută de câteva ori. Schimbarea de expunere nu a fost eficientă sau reuşită, dar claritatea a fost destul de bună în general. Nuanţele de roşu au fost bine surprinse, dar verdele nu a arătat bine deloc.

În schimb filmarea 4K a fost foarte bună şi nu prea i-am găsit cusur, atât la capitolul claritate, cât şi detalii, zoom, expunere şi ce mai vreţi voi. Stabilizarea a fost cam slabă ce e drept şi captura video mi-a amintit parcă de ASUS ZenFone 2, care dezamăgea anul trecut sau de LG G4, care nici el nu filma grozav. Totuşi parcă nu am ars imaginea chiar aşa rău ca LG G4.

În condiţii nocturne am avut parte de refocalizare, nuanţe gălbui, imagine tremurată, dar microfonul a fost iarăşi bun. Claritatea e rezonabilă în unul dintre clipuri, dar în rest nu ies în evidenţă aceste filmări. Per total din toată secţiunea captura video rămâne doar microfonul e lucru de ţinut minte. O cameră neglijabilă în rest.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×