Vernee Apollo Lite: Cameră cu promisiuni mari, dar care livrează puţin

Autor:  | Publicat în:  Vernee 859 ori
<b>Vernee Apollo Lite: Cameră cu promisiuni mari, dar care livrează puţin</b>Vernee Apollo Lite vine cu o cameră bună pe hârtie, un senzor Samsung S5K3P3 de 16 megapixeli, care ne e familiar, pentru că l-am văzut şi pe Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Camera e capabilă de Phase Detection Autofocus şi teoretic şi de captură video 4K, dar..

Vernee Apollo Lite vine cu o cameră bună pe hârtie, un senzor Samsung S5K3P3 de 16 megapixeli, care ne e familiar, pentru că l-am văzut şi pe Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Camera e capabilă de Phase Detection Autofocus şi teoretic şi de captură video 4K, dar o să vedeţi că în realitate nu e chiar aşa.

Senzorul oferă pixeli de 1 micron şi operează în tandem cu un blitz dual tone. În zona frontală se află o cameră de 5 MP, iar aplicaţia Camera porneşte lent, aduce un UI învechit şi cu prea puţine opţiuni. Funcţiile sunt clasice, de la HDR şi Panorama, la cele legate de expunere, balans de alb, blitz, anti flicker, nuanţă, săturate şi claritate.

Interfata camera Vernee Apollo Lite

Umblăm şi la luminozitate şi contrast, avem şi funcţie Anti Shake, detectare facială, Smile Shot, ISO şi reglaje pentru dimensiunea fotografiei. De remarcat că nu e pe aici nici urmă de captură video 4K sau măcar Full HD la 60 FPS. Am remarcat şi că zoomul şi focalizarea sunt lente, iar captura foto se realizează tot cu viteză scăzută.

Galeria foto realizată cu acest model include cadre capturate la final de luna octombrie, cu o luminozitate acceptabilă afară. Avem ceva blur în unele fotografii şi camera pur şi simplu nu e constantă. La distanţă detaliile se estompează, dar măcar capturile HDR au fost destul de OK. Selfie-ul e rezonabil şi cam atât (textura OK pentru față si păr), iar culorile sunt calibrate la un nivel acceptabil.

Păcat de "ceaţa" ce apare uneori peste imagini. Panorama are o rezoluţie OK, de 8384 x 800 pixeli şi am apreciat şi modul în care arată prim planurile. Spuneam de lipsa de constanţă aici şi mă refer la faptul că unele fotografii sunt prea iluminate şi altele prea întunecate. Nuanţa de verde e ireală şi culorile au fost cam reci, deşi le-am lăudat în prima fază.

În ciuda faptului că primim o cameră de 16 MP, ea dă senzaţia de 8 megapixeli uneori. Sunt şi momente când am considerat că fotografiile acestei camere sunt inferioare celor realizate cu iPhone 5-ul meu personal. De reţinut aici doar unele selfie-uri, prim planurile şi HDR-ul. La zoom in s-au pierdut serios detalii şi deşi e acelaşi senzor ca şi la Xiaomi Redmi Note 3 Pro aici, parcă rezultatele sunt inferioare.

În ciuda preţului, avem standarde un pic mai mari. La captura low light am avut o cantitate mare de "ceaţă", imagini spălăcite şi grainy, dar şi gălbui. Până şi blitzul e slab aici. Halourile luminilor stradale sunt mari, iar ca o întâmplare anumite capturi landscape nocturne au fost destul de OK la claritate, dar cred că am avut noroc şi un fotograf talentat, decât o cameră capabilă.

Captura video se realizează în format 3GPP, la rezoluţie Full HD, cu bitrate de 17 Mbps şi la 30 FPS. Din păcate şi aici avem obiecţii, rezultatul fiind înceţoşat, cu un verde ireal şi pierdere de detalii la zoom. Am avut şi un clip cu claritate OK ce e drept, în special când filmăm subiecte ceva mai apropiate. Măcar nu avem pierdere a focalizării şi schimbările de expunere nu sunt chiar violente.

Pe timp de noapte se schimbă treaba şi scădem la 14 FPS şi 8 Mbps, nu pentru că am vrea, ci pentru că atât poate camera. Iluminarea e acceptabilă, dar apare ceva ghosting şi uneori imaginea se mişcă în frame-uri. Din fericire am şi o bilă altă după aceasta ploaie de bile gri şi negre: microfonul, care a înregistrat sunetul de ambianță, claxoane şi voci destul de OK.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×