Allview P8 Energy Pro: Camera cu blitz excelent, culori bune, expunere grăbită

1.471 ori
<b>Allview P8 Energy Pro: Camera cu blitz excelent, culori bune, expunere grăbită</b>Anumite telefoane sunt asociate cu anumite momente ale vieţii, astfel că Allview P8 Energy mi-l amintesc drept telefonul cu care am făcut poze luminoase şi clare la Braşov, într-o scurtă vacanţă în toamna trecută. Aşteptările erau similare de la Allview..

Anumite telefoane sunt asociate cu anumite momente ale vieţii, astfel că Allview P8 Energy mi-l amintesc drept telefonul cu care am făcut poze luminoase şi clare la Braşov, într-o scurtă vacanţă în toamna trecută. Aşteptările erau similare de la Allview P8 Energy Pro, care vine cu o cameră de 13 megapixeli, cu un blitz LED mare, deschidere F/2.0 şi Phase Detection Autofocus.

Dispune şi de 5 lentile, protecţie din sticlă de safir şi e capabil de captură video Full HD. Senzorul utilizat este un S5K3M, care ar trebui să vină de la Samsung. Camera frontală are o rezoluţie de 5 megapixeli. Aplicaţia Camera porneşte rapid, are totuşi o focalizare lentă şi înregistrează schimbări de expunere extreme.

Captura foto se realizează cu viteza medie, aş spune. În condiţii low light durează ceva mai mult totuşi. Interfaţa camerei e tipică Allview şi am remarcat că zoomul merge până la 4X şi e fluid. Rezoluţia poate fi setată la 13 MP în 4:3 sau 10 MP în 16:9, iar modurile de captură includ Smart Scan, Smart Scene, Mood Photo (în stil Polaroid), Super Photo (65 MP atinşi prin interpolare), GAF, Face Beauty, HDR, Pic Note, Pro, Filter, Night, Normal, Take Anytime şi Panorama.

Modul Pro oferă extra funcţii că expunere, ISO, balans de alb, shutter speed (de la 1/30 secunde la 14 secunde) şi focalizare. Pe partea video putem face reglaje de expunere, microfon şi anti shake. Am realizat capturi foto cu Allview P8 Energy Pro de-a lungul zilei şi am remarcat că nu focalizează chiar perfect la interior spre exemplu, atunci când am încercat să focalizăm pe lămâia acelor cocktailuri.

Şi la prim planurile cu mâncare au existat ceva neclarităţi. La exterior am stat ceva mai bine la capitolul claritate, dar am realizat şi un selfie cam albicios. Camera frontală nu încântă. Panorama e modestă ca rezoluţie, la 6832 x 1840 pixeli, iar expunerea a fost deseori bizară. Am înregistrat prim planuri bune şi ne-am jucat cu focalizarea cât am dorit, fără probleme.

Unele cadre au fost albicioase, fix din cauza acelei expuneri instabile care se grăbeşte să asocieze o iluminare nerealistă unei zone a ecranului pe care dăm tap. Calitatea capturii se păstrează şi la zoom şi nu pierdem detalii, culorile sunt realiste, iar fotografiile de aproape cu jucării au fost un succes. Şi în landscape am avut detalii bune şi o textură plăcută a florilor.

Mostrele Super Photo au avut un nivel uriaş de detalii şi au fost bine primite. Aş pune la egalitate acest model cu P8 Energy, având totuşi cam aceleaşi probleme de expunere, o claritate bună şi îmi aminteşte puţin şi de HTC One M8, minus artificiile dual camera. La captura low light am beneficiat iarăşi de culori OK, evident în cadrele cu blitz.

Acelaşi blitz are o abordare foarte interesantă: el se aprinde în două faze, prima iluminând cadrul pentru a ajuta la autofocus şi a doua stabilizând iluminarea şi culorile şi "cimentând" imaginea. Avem aici un blitz foarte puternic dacă vedeţi unele cadre mişcate pe timp de noapte, e pentru că nu am avut răbdarea să aşteptăm până e gata fotografia sau pentru că noi am crezut că e gata deja, deşi mai aveam de aşteptat până se procesa totul.

Blitzul a impresionat cel mai mult, iar pe cadrele fără el, le putem uita. Captură video se realizează în format MP4, la rezoluţie Full HD şi bitrate de 25 FPS ziua şi 16 FPS noaptea. Bitrate-ul este de 14 Mbps, iar stabilizarea digitală este aşa şi aşa, dacă e să fiu generos. La acest tip de captură am remarcat că atunci când filmăm un lac, apa pare randată ca într-un joc, adică nerealist.

Microfonul îşi face treaba bine şi chiar şi în faţa vântului, iar schimbările de expunere sunt o problemă şi aici, nu doar la foto. Se pierd şi foarte multe detalii la zoom in, dar culorile arată bine. O cameră modestă per total la capitolul video şi foarte slabă în condiţii low light, atunci când filmăm în frame-uri şi imaginea nu arată prea bine.

Trăgând linie, dacă ar fi să compar această cameră cu vreun model ar fi cu cea a unui device Huawei Honor de anul trecut.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×