Allview X3 Soul Plus: Cameră cu senzorul lui X3 Soul Style, cu mai puţine probleme de dynamic range

1.809 ori
<b>Allview X3 Soul Plus: Cameră cu senzorul lui X3 Soul Style, cu mai puţine probleme de dynamic range</b>În general seria X3 Soul de la Allview a adus camere destul de bune, nu cât să rupă norii şi să omoare DSLR-urile, dar destul pentru o galerie foto bună din vacanţă. X3 Soul Plus se prezintă cu camera lui X3 Soul Style în spate, având acelaşi senzor..

În general seria X3 Soul de la Allview a adus camere destul de bune, nu cât să rupă norii şi să omoare DSLR-urile, dar destul pentru o galerie foto bună din vacanţă. X3 Soul Plus se prezintă cu camera lui X3 Soul Style în spate, având acelaşi senzor Sony IMX258 de 13 megapixeli ca şi OnePlus X şi Xperia XA. Camera vine cu PDAF (Phase Detection Auto Focus), deschidere F/2.0 şi 5 lentile, iar pentru selfie avem o cameră de 8 MP cu deschidere F/2.2 şi o iluminare extra puternică a ecranului pe post de blitz frontal.

Aplicaţia Camera porneşte rapid, iar camera aduce zoom fluid şi viteză bună de focalizare. Captura foto se realizează la rândul său destul de rapid. Interfaţa include aceleaşi opţiuni tipice văzute pe toate modelele X3 Soul, de la geotag şi anti band, la setări de rezoluţie (13 MP în 4:3 sau 10 MP în 16:9). Modurile de captură sunt şi ele familiare:  Super Photo (interpolare cu 5 x 13 megapixeli), Pic Note, Mood Photo, GIF, Smart Scan, Panorama, Slow Mo, Macro, Night, Time Lapse, Text Recognition, HDR, Smart Scene şi Pro.

Interfata camera Allview X3 Soul Plus

Modul Pro permite reglaje de expunere, ISO, balans de alb, viteza shutter-ului şi focalizare. În dreapta ecranului se află efectele, funcţia Face Beauty şi captura video, ce aduce şi ea opţiuni pentru scenă şi expunere, dar şi balans de alb.

Galeria foto realizată cu acest telefon include capturi făcute la Poiana Braşov şi în Braşov, în zile foarte însorite. Există şi unele cadre prea arse de soare sau albite, dar nu exagerat de multe. HDR-ul e cam ars, iar în general culorile au fost bine calibrate. Prim planurile au arătat bine şi testul de zoom a produs un rezultat bun, cu acul unei albine clar reliefat pe o floare portocalie.

Detaliile au arătat bine în toate fotografiile, inclusiv cele landscape. Claritatea a fost bună şi nu am avut vreo fotografie blurată. HDR-ul a funcţionat în cele din urmă pentru a întuneca o captură prea albicioasă. Din fericire problemele cu dynamic range-ul lui X3 Soul Style nu sunt replicate şi aici, sau dacă apar, sunt într-o măsură mult mai mică.

Atunci când lumina se află în spatele unui subiect al fotografiei zona din fundal tinde să fie arsă şi să genereze un halou prea luminat. Panorama are o rezoluţie modestă, de 6848 x 1760 pixeli, dar e clară şi nu are deformări. Selfie-urile arata excelent, atât la textura pielii, cât şi părului şi fundalul. Aş plasa captura foto la nivelul lui LG Nexus 5X şi cam cu 5% sub Galaxy A5 (2016).

În condiţii low light am avut halouri mari ale iluminării stradale şi fotografii puţin cam întunecate, dar clare totuşi. Avem şi acel grain neplăcut care se vede clar pe PC şi ceva neclaritate. Blitzul şi-a făcut treaba bine şi detaliile nu au fost prea bune, chiar şi pentru un midranger. Aş spune că Allview X3 Soul Plus fotografiază mai slab noaptea decât LG Nexus 5X, iar la captura indoors pentru acele paste şi gogoşi ne-am chinuit foarte mult până să focalizăm acătării şi rezultatul tot nu a fost prea clar sau bine iluminate...

Captura video e realizată în format MP4, la rezoluţie Full HD, cu 30 FPS şi bitrate de 17 Mbps. Filmare e arsă, dar claritatea e bună, în vreme ce microfonul e OK şi calitatea la zoom scade dramatic. Vorbim evident de captură pe timp de zi aici. Există şi o schimbare bruscă de expunere, imaginea tremură, deci stabilizarea nu e eficientă.

Culorile sunt artificiale, dar claritatea mereu a fost neştirbită. E cam la nivel cu modelele Huawei Honor şi sub cele Galaxy A, chiar şi din 2015. Filmarea low light a scăzut nivelul la 16 FPS şi 10 Mbps, iar rezultatul implică halouri mari de lumină, zone gălbui şi o ceață peste imagine. Culorile arată bine şi acesta nu e cu siguranţă un telefon de luat la concerte nocturne.

La filmare l-aş plasa parcă şi sub X3 Soul Style, care filma surprinzător de bine.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×