Allview X3 Soul Lite: Camera pentru care expresia "numa' bun de Facebook" există

2.256 ori
<b>Allview X3 Soul Lite: Camera pentru care expresia "numa' bun de Facebook" există</b>Ce review ar fi acesta şi fără o analiză de cameră? Ei bine, Allview X3 Soul Lite a trecut şi prin acest test şi se prezintă la apel cu un senzor de 13 megapixeli, cu tehnologie Purecel, deschidere F/2.2, PDAF şi 4 lentile incluse. Camera frontală..

Ce review ar fi acesta şi fără o analiză de cameră? Ei bine, Allview X3 Soul Lite a trecut şi prin acest test şi se prezintă la apel cu un senzor de 13 megapixeli, cu tehnologie Purecel OmniVision, deschidere F/2.2, PDAF (Phase Detection Auto Focus) şi 4 lentile incluse. Camera frontală are o rezoluţie de 5 MP şi vine şi cu funcţie flash screen, iluminând ecranul pentru selfie-uri mai clare.

Aplicaţia Camera are o viteză de pornire modestă, zoom fluid şi focalizează surprinzător de rapid, realizând şi schimbarea de expunere tot rapid. Nici viteza capturilor foto nu e rea. Interfaţa e tipică pentru Allview, iar opţiunile din stânga includ geotagging, grila, rezoluţie (13 MP în 4:3 sau 10 MP la 16:9), timer şi sunet.

Interfata camera Allview X3 Soul Lite

Modurile de captură sunt Smart Scan, Super Photo (5 x 13 MP prin interpolare), Pic Note, Mood Photo, Panorama, Smart Scene, GIF, Night, Time Lapse, Macro, HDR, Pro şi Text Recognition. Modul Pro aduce şi reglaje pentru expunere, ISO, balans de alb, shutter şi focalizare. În dreapta avem efectele şi ultimul mod accesat e cel mai de sus. Captura video vine cu opţiunea Anti Shake şi există şi o funcţie Face Beauty disponibilă.

Galeria include o serie de capturi realizate pe timp de zi, o zi cu vreme cu nori şi soare în iulie. Norii au fost randaţi realist, iar printre capturi găsim şi un HDR puţin ars. Culorile sunt realiste, iar selfie-ul a ieşit puţin supaexpuse, dar e foarte bine iluminat măcar. La capturile landscape şi în general la distanţă se vede că această cameră nu prinde prea multe detalii.

Panorama e modestă ca rezoluţie: 4624 x 1200 pixeli şi este şi ea arsă. Atunci când am dat zoom in la primul nivel lucrurile au arătat bune în general, dar la al doilea nivel de zoom a apărut neclaritatea. Am avut şi câteva cadre blurate, dar cele care au strălucit au fost capturile Macro, cu modul asociat activat. Am apreciat şi textura jucăriilor din metal pe acel teren de joacă.

La umbrő prim planurile au fost bune şi menţionez că trebuie puţină răbdare să obţinem o captură reuşită, reglând expunerea şi focalizarea în mod ideal. Aş plasa această cameră la nivelul lui Galaxy S4 şi puţin sub un Huawei Honor 5X de exemplu. Captură foto e OK pentru preţ deci. Fotografierea low light s-a remarcat prin blitzul de calitate, claritate bună, culorile realiste, dar a existat şi ceva blur şi halouri mari ale iluminărilor stradale.

La distanţă se remarcă neclaritatea în special şi trăgând linie, aş îndrăzni să spun că acest model stă mai bine noaptea decât Vernee Thor parcă. Filmarea a fost realizată în format MP4, la rezoluţie Full HD, cu bitrate de 17 Mbps şi 30 FPS că frame rate. Captura video pe timp de zi a fost slab stabilizată şi am avut mereu ajustări repetate de expunere.

Claritatea şi culorile au fost în regulă, iar microfonul şi-a făcut treaba bine şi cerul a arătat realist. Microfonul face faţa vântului fără probleme, iar când am filmat la distanţă a existat şi ceva blur. Se pierde din calitate la zoom şi am avut şi porţiuni supaexpuse de imagine. Aş spune ca o concluzie că dacă aceasta era o cameră de 8 MP spuneam că filmează bine, dar la 13 MP mă aşteptam la un pic mai mult.

Al meu iPhone 5 filmează mai bine de exemplu şi m-am întors la capturile lui X3 Soul Mini, văzând că se descurcă mai bine decât acest model. Pe timp de noapte scade bitrate-ul la 10 Mbps şi frame rate-ul la 17 FPS. Apare ghosting, imaginea e gălbuie, totul se mişca în frame-uri şi e în ceaţă, deci puteţi uita de filmarea low light cu acest model.

Per total având în vedere preţul, acesta e un model bun de capturi postate pe Facebook şi prim planuri, plus selfie-uri (prea) luminoase.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×