Allview X3 Soul Pro: Cameră bună de un midranger, prim planuri excelente si selfie-uri foarte bune

1.812 ori
<b>Allview X3 Soul Pro: Cameră bună de un midranger, prim planuri excelente si selfie-uri foarte bune</b>Allview X3 Soul Pro se prezintă în faţa judecăţii cu o cameră principală de 16 megapixeli, un senzor Samsung S5K3P3, cu telemetru laser şi PDAF, dar şi cu deschidere F/1.8 şi tehnologie ISOCELL. Allview a promovat la acest model tehnologia RWB..

Allview X3 Soul Pro se prezintă în faţa judecăţii cu o cameră principală de 16 megapixeli, un senzor Samsung S5K3P3, cu telemetru laser şi PDAF (Phase Detection Auto Focus), dar şi cu deschidere F/1.8 şi tehnologie ISOCELL. Allview a promovat la acest model tehnologia RWB (pixeli Red White Blue şi nu cei obişnuiţi RGB), care ar avea avantajul unei scăderi de zgomot cu 80% în condiţii low light.

Senzorul Samsung are pixeli de 1 micron şi este un CMOS lansat în iulie 2015. Alte telefoane cu fix aceeaşi cameră sunt Xiaomi Redmi Note 3 Pro şi Vernee Apollo Lite. În zona frontală avem o cameră de 8 megapixeli cu funcţie flash selfie, adică o iluminare a ecranului peste măsură pentru a ilumina şi fața subiectului.

Aplicaţia Camera porneşte rapid, iar camera are focalizare rapidă şi zoom fluid. Şi realizarea de capturi foto e destul de rapidă. În partea stângă a interfaţei se află opţiunile, precum rezoluţia (16 MP la 4:3 sau 12 MP în 16:9), dar şi modurile de captură, printre care şi Super Photo (interpolare a 5 fotografii în una de 80 MP), Pic Note, Mood Photo (un Polaroid cu text dedesubt), G F, Smart Scan, Panorama, Slow Motion, Macro, Night, Time Lapse, Text Recognition, HDR, Pro şi Smart Scene.

Modul Pro aduce setări de expunere, ISO, balans de alb, shutter (de la 1/30 la 20 secunde), dar şi focalizare. În dreapta interfaţei se află filtrele şi o abordare interesantă, cu ultimul mod de captură folosit afişat deasupra opţiunii Photo. Tot aici avem şi funcţia Face Beauty, captura video (până la Full HD şi cu opţiuni că Scene şi Anti Shake).

Am realizat capturi foto într-o zi însorită cu nori spectaculoşi, excelent capturaţi de cameră. Claritatea e OK, iar detaliile se văd bine şi când dăm zoom in. Există unele probleme de focalizare la prim planuri, dar punem asta pe seama faptului că avem o unitate de test a lui Allview X3 Soul Pro. Culorile sunt bine calibrate, iar prim planurile odată realizate au o textură plăcută şi arăta foarte bine.

Rezoluţia panoramei e modestă, de 6832 x 1616 pixeli, iar cameră s-a descurcat bine şi cu soarele în faţă. Selfie-urile au avut claritate bună, textura excelentă a pielii şi părului, dar parcă tenul a fost prea alb. Atunci când am dat zoom in pe capturile landscape am avut parte de detalii bune, iar HDR-ul a arătat OK, fără a arde prea mult imaginea.

Încă o dată norii capturaţi au arătat fantastic şi am dat apoi şi zoom pe acea macara, păstrând detaliile la un nivel destul de bun. Modul Macro şi-a făcut treabă foarte bine, prinzând prim planuri mai reuşite decât cele din mod Auto. Cu Super Photo am obţinut detalii uriaşe la 80 de megapixeli, iar ca nişte concluzii, nu suntem departe la calitatea capturilor de modelele iPhone, în vreme ce macro-urile şi selfie-urile sunt de flagship de an 2016.

Problema e că uneori focalizarea a mai dat rateuri, ceea ce nu se întâmplă pe alte flagship-uri. În condiţii low light, am avut iluminare stradală cu halouri mari, imagine cam grainy, dar luminozitate şi culori OK. Avem o textură bună a clădirilor fotografiate şi în ciuda promisiunilor legate de RWB am avut şi multe cadre neclare, din păcate.

Per total la capitolul captura nocturnă acest model e sub Samsung Galaxy A5 (2016). În privinţa filmării, Allview X3 Soul Pro realizează captura video MP4, la rezoluţie Full HD şi cu frame rate de 23/24 FPS (mic fata de obişnuitul 30 FPS), dar şi bit rate de 14 Mbps. Avem parte şi de filmare slow motion, ce arata rezonabil, dar şi un microfon ce nu face faţa vântului.

Stabilizarea e slabă, dar claritatea, expunerea şi culorile sunt bifate cu bile albe. Se pierde serios din calitate la zoom şi am avut şi schimbări bruşte de expunere uneori. La filmarea nocturnă, scade frame rate-ul la 18 FPS şi bitrate-ul la 5 Mbps, ceea ce înseamnă că avem o imagine neclară, grainy şi care nu arată prea bine.

Am remarcat şi că există o tendinţă de ecou la acustica filmării. Aş plasa captura video a lui X3 Soul Pro sub modelele Xperia testate în ultima vreme, dar şi sub cele midrange Samsung şi cam la nivelul telefoanelor Huawei Honor din generaţia trecută. În afară de unele aspecte ale capturii video şi focalizare, camera rămâne de calitate.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×