Allview X4 Soul Xtreme: Camera ridică stacheta pentru modelele Allview în general

1.967 ori
<b>Allview X4 Soul Xtreme: Camera ridică stacheta pentru modelele Allview în general</b>Allview X4 Soul Xtreme se lauda mai mult cu camera selfie de 20 de megapixeli din faţă, decât cu cea principală duala de 13 + 5 MP. Asta pentru simplul fapt că senzorul central al camerei duale, Sony IMX258 nu e chiar la prima tinereţe şi ne este familiar

Allview X4 Soul Xtreme se lăuda mai mult cu camera selfie de 20 de megapixeli din faţă, decât cu cea principală duală de 13 + 5 MP. Asta pentru simplul fapt că senzorul central al camerei duale, Sony IMX258 nu e chiar la prima tinereţe şi ne este familiar de pe OnePlus X, Xperia XA şi alte câteva telefoane. Are deschidere F/2.0 şi este un Exmor RS, aparent.

Camera frontală vine cu deschidere F/2.0, tehnologie Purecel şi 5 lentile. Aplicaţia Camera porneşte rapid, iar viteza de focalizare ne-a încântat la rândul său. Şi captura foto a fost rapidă, zoomul fluid, iar printre funcţiile camerei regăsim HDR, Card Scanner, Mood Photo, Smart Scan, Translation, dar şi modul Pro, Smart Scene, Pic Note, Panorama, Slow Mo, GIF, Night, Time Lapse, Text Recognition.

Modul Pro aduce sub setări precum expunere, ISO, balans de alb, shutter şi focalizare. În modul Portrait avem reglaje de deschidere de la F/16 la F/1.2. Şi camera frontală are mod Portrait apropo. Trecând la Galerie, am avut o ocazie specială de a testa această cameră, la festivalul Summer Well 2017. Fotografiile au fost realizate în pădure la 33 de grade Celsius nu departe de apus.

Captura Bokeh este la nivel de Huawei P9, poate chiar Huawei P10. Alternarea focalizare e excelentă. Culorile au calibrare bună, chiar şi cele psihedelice ale acelui monument din pădure. Detaliile sunt excelente şi parcă nuanţa de portocaliu nu e calibrată cum trebuie. La interior sau când scade luminozitate apare şi ceva grain şi neclaritate. Nuanţa de roşu este super realistă aici. Am dat zoom in pe scenă şi trebuie spus că telefonul stă bine la detalii şi după zoom.

Panorama are o rezoluţie modestă, de 6912 x 1808 pixeli, departe de ce oferă flagship-urile în ziua de azi. Contrastele au fost excelente şi aceasta este o cameră mai degrabă pragmatică. HDR-ul albeşte puţin cam mult imaginea. Evident abordăm şi selfie-urile şi cred că e una dintre puţinele dăţi când se văd foarte clar rădăcinile firelor de păr din barba mea, deci avem super detalii.

Bokeh-ul facial e cam imprecis, deci aici stăm sub Huawei P10 aş zice. Totuşi selfie-urile arată excelent, la detalii, claritate, culori. Revenind la camera principală, prim planurile sale au fost aproape de perfecţiune, chiar dacă a fost nevoie de câteva încercări pentru a obţine o focalizare cum trebuie încât poza să merite catalogarea de "macro".

Mi se pare totuşi că per total acest telefon este peste Allview X2 Xtreme în mod destul de clar, dar şi peste celelalte modele X4 Soul. Se poate bate cu Huawei P10 Lite lejer sau chiar să îl întreacă şi este peste ASUS ZenFone 3 spre exemplu. Mă duce cu gândul la un Xperia X Performance sincer să fiu. Şi da, Bokeh-ul nu e cine ştie ce cu camera frontală, dar cu cea principală e OK.

În condiţii low light, am avut parte de luminozitate bună, ceva grain la întuneric mai pronunţat, dar blitzul a iluminat scenariul foarte bine. Textura monumentelor şi zidurilor a fost excelentă, dar din păcate zoomul a fost slab. Halourile luminilor stradale au fost mari, am avut ceva neclarităţi, dar luminozitatea nu a fost rea per total. Aş zice că şi nivelul de gălbui din imagini a fost acceptabil şi nu exagerat.

Pentru un telefon midrange se descurcă bine, dar dacă ai pretenţii de flagship, mai e de lucru. Trecând la aspectul video, am filmat în Full HD, MP4, la 29 FPS şi 17 Mbps, toate cifre numai bune pentru epoca modernă. Microfonul a fost bunicel, chiar şi în condiţii de festival, dar imaginea a fost uneori cam arsă, în special la acea filmare cu structura colorată de la Summer Well.

Schimbarea de expunere e în regulă şi avem şi calitate a zoomului bună, lucru de apreciat la un concert. Am fost mulţumit şi de focalizare şi de calibrarea culorilor. Reţineţi acest lucru mereu: eram în pădure, iar coroana copacilor afecta serios vizibilitatea. Nici stabilizarea nu a fost chiar rea, dar aş pune-o la un nivel mediu mai mult decât la pretenţii de Steadyshot.

Detaliile obiectelor sunt cam "soft" şi se vede asta mai ales dacă vă uitaţi la arbori. Se întâmplă cam des să filmăm la 25 FPS, ceea ce mă intrigă, pentru că ar fi ideal la 30 FPS. În general telefoanele Allview nu sunt "handycam-uri" prea bune, dar acesta e chiar OK. E drept că lucrurile puteau fi mai luminoase şi clare, dar aţi avut mai sus condiţiile de la Domeniul Stirbey.

Aş plasa camera de faţă peste Huawei P9 Lite la filmare, dar sub Nexus 6P să zicem. E totuşi peste 90% dintre telefoanele Allview care ne-au trecut prin mâna. În condiţii low light, lucrurile s-au petrecut modest: 720p, 14 FPS şi 5 Mbps. Ca atare halourile au fost mari pentru stâlpii de iluminat, am avut şi o nuanţă albăstrie care ne-a făcut să strâmbăm din nas şi imaginea a fost "nisipoasă".

Zoomul e slab, se pierd detalii, dar cumva culorile arată acceptabil. Şi focalizarea a fost bună. Per total telefonul excelează la selfie, convinge la Bokeh, dar are şi ceva imperfecţiuni care ne reamintesc că pretenţiile sunt de midrange aici nu de flagship.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×