Allview X4 Soul Infinity N: Camera OK pentru Facebook, cu captură low light bine colorată

867 ori
<b>Allview X4 Soul Infinity N: Camera OK pentru Facebook, cu captură low light bine colorată</b>Iată-ne ajunşi şi la camera lui Allview X4 Soul Infinity N, primul model din gama Infinity testat de noi. Avem de-a face cu o cameră singulară aici, acesta nefiind flagship-ul seriei Infinity. În spate se afla o cameră de 16 megapixeli, cu autofocus şi..

Iată-ne ajunşi şi la camera lui Allview X4 Soul Infinity N, primul model din gama Infinity testat de noi. Avem de-a face cu o cameră singulară aici, acesta nefiind flagship-ul seriei Infinity. În spate se află o cameră de 16 megapixeli, cu autofocus şi PDAF, plus în fata găsim o cameră de 8 megapixeli, cu focus fix. De remarcat că şi camera frontală are propriul blitz LED.

Camera din spate nu sună rău pe hârtie, cu deschidere F/1.8 a diafragmei şi protecţie din sticlă de safir pentru cameră. Aplicaţia Camera are o focalizare și captură foto destul lentă, dar nu exagerat totuși. Opţiunile sunt clasice, precum HDR, slow motion, Panorama, Effects, Anti Flicker, ZSD şi interfaţa e minimalista şi simplă. O funcţie inedită este Picture in Picture.

Trecem la galerie şi avem un HDR bun, dar şi câteva cadre blurate. Culorile arată bine, în special când faci fotografiile de aproape, dar cu o obiecție la verde care e redat ca pe Huawei P10 Plus sau Xiaomi Mi 5, adică ușor ne natural. La distanţă se pierd ceva detalii, dar la prim planuri stă bine camera. Cumva mă aşteptam la mai multe detalii de la o cameră de 16 MP, dar dacă începeţi să daţi zoom pe PC, o să vedeţi că lucrurile stau chiar rău.

Mare atenţie la expunere totuşi şi la reglajele sale. HDR scoate în evidenţă zonele mai bine iluminate şi contururile obiectelor. Selfie-urile au un fundal clar, dar pielea nu a fost prea bine randată şi nu e chiar clară. Chiar dacă am făcut pozele într-o zi întunecată, aş zice că iluminarea e bine reglată spre "oarecum întunecată". Mă fascinează faptul că selfie-urile au fundalul mai clar decât faţa din prim plan.

Apreciez şi modul cum arată nuanţele de albastru. Panorama are o rezoluţie de 4848 x 640 pixeli, modestă aş zice, iar la testul de zoom pe acei pescăruşi mă declar satisfăcut.

Concluzie? E OK camera pentru Facebook şi e la nivel de Moto G5, poate şi Huawei P9 Lite să zicem, dar sub Allview X4 Soul Style parcă. Trecând la captura foto low light, ea ne aduce fotografii cu un colorit realist și acuratețe bună, chiar dacă uneori avem și cadre mișcate. Blitzul nu este foarte eficient, dar ajută totuși la obiectele apropiate. Dacă aveţi răbdare să focalizaţi cum trebuie şi eventual mai reglaţi şi expunerea, lucrurile vor sta bine.

Zoomul e destul de slab, avem alocuri şi zone gălbui, iar halourile luminilor stradale sunt cam măricele. Captura landscape bună şi am apreciat şi acele culori ale florilor strecurate în cadru. Ceva reflexii de iluminare au apărut în cadru şi dacă vreţi o paralelă, aş zice că telefonul se poate bate cu modele HTC midrange mai vechi, poate de acum 1-2 ani, eventual cu ZTE Nubia-uri, dar e sub Vernee Thor de exemplu.

Trecând la captura video, am filmat în format MP4, Full HD, la 30 FPS şi 17 Mbps. Focalizarea şi expunerea sunt bune, mai ales schimbarea de focalizare şi expunere. Acustica e cu ecou, iar la distanţă detaliile pălesc. Microfonul nu se descurcă prea bine cu vântul, iar când daţi zoom pe imagine se pierd serios detalii. Schimbarea de expunere nu e prea subtilă, simţindu-se "violent" aş zice.

Imaginea e cam întunecată, dar culorile sunt OK la acele jucării din parc. Lucrurile sunt şi destul de tremurate, deci uitaţi de stabilizare. Roşul e cam roz şi dacă ar fi să apreciez ceva, ar fi claritatea, cel puţin de aproape. Captura slow motion este acceptabilă. Nu sunt prea convins de filmarea cu acest telefon, care aduce mai mult cu o captură de ASUS ZenFone 2 Laser, deci nu sare la nivel ZenFone 3.

E mai mult în liga unui Huawei Honor 7, Honor 6, modele Nubia şi poate chiar sub Moto G5S-uri. E cam ca LG Q6 la filmare aş spune. Noaptea capturile sunt întunecate, albăstrii şi etalează halouri mari. Focalizarea este rezonabilă, chiar şi la panoramare. Detaliile sunt iar slabe la zoom in, iar per total artefactele şi nuanţa albăstrie sunt prea mari cantitativ.

Ultimul clip din seria noastră nocturnă e prea tremurat, gălbui, albastru, dar halourile încep să arate mai OK. Per total avem o cameră bună pentru fotografii rapide pentru postat pe Facebook, ea ne reușind totuși să ajunga la nivel de Allview Xtreme, dar nici foarte departe nu e. Se încadrează în categoria midrange.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×