Allview X4 Soul Infinity L: Camera OK în categoria "lite", stă bine la culori

646 ori
<b>Allview X4 Soul Infinity L: Camera OK în categoria "lite", stă bine la culori</b>Allview X4 Soul Infinity L vine cu o cameră de 13 megapixeli în spate, cu focalizare automată şi senzor Sony IMX258. Are şi blitz dual LED, iar în cazul în care senzorul anterior menţionat va suna familiar, aflaţi că se găseşte şi pe OnePlus X şi pe..

Allview X4 Soul Infinity L vine cu o cameră de 13 megapixeli în spate, cu focalizare automată şi senzor Sony IMX258. Are şi blitz dual LED, iar în cazul în care senzorul anterior menţionat va sună familiar, aflaţi că se găseşte şi pe OnePlus X şi pe Samsung Galaxy A3 (2017).

În zona frontală avem o cameră de 5 megapixeli cu focus fix şi blitz propriu, pentru selfie. Aplicaţia Camera porneşte destul de rapid, dar focalizarea şi captura foto sunt cam lente. Opţiunile camerei includ Panorama, Slow Motion, HDR, Effects, moduri Scenă, expunere, balans de alb, Zero Shutter Delay, ISO şi captura RAW.

Şi pentru că ştiu că vă interesează mai mult practica decât teoria, să trecem la galerie. Primele cadre au fost ușor albe, unele și mişcate, dar am remarcat din start că avem culori realiste aici. Atunci când am focalizat cum trebuie, am obţinut prim planuri excelente, bune de Facebook şi de Instagram. Detaliile sunt bine conturate, în ciuda rezoluţiei care nu e foarte ridicată, doar 13 MP.

Selfie-urile sunt destul de OK, cu o ușoară tentă verde și culori saturate natural, fără excese. Mi se pare că apare şi ceva supraexpunere pentru fundal, cu toate acestea fața este luminată corect. Blitzul frontal e  puternic.  Panorama e modestă, cu rezoluţie de 4224 x 512 pixeli, cam mică aş zice. O uşoară nuanţă albăstrie şi un strat albicios apare uneori peste fotografii, mai ales cele din zone întunecate. Pe de altă parte la captura macro stă foarte bine acest telefon. 

Procentul de "nereușită" e aproximativ 5%, ceea ce nu e rău, dar lasă loc de mai bine. Trebuie menționat și faptul că, condițiile meteo nu au fost foarte prielnice pentru teste, făcând fotografiile într-o zi destul de înnorată. În cele din urmă aş spune că Allview X4 Soul Infinity L se comportă precum un telefon "Lite" la capitolul cameră, e la nivel de Bluboo şi UMi, dar poate şi puţin peste ele la culori şi detalii. Asta pe timp de zi...

Trecem la captura low light, cu surse de lumină estompate, un blitz care face cadrele albăstrui şi un alb fantomatic care bântuie în poze. Halourile sunt destul mari, avem şi ceva gălbui şi totul este deloc remarcabil aş zice. Detaliile sunt slabe, dar am observat că la capturile cu blitz ulterioare, fotografiile au ieşit ceva mai bine.

Răbdarea e cheia dacă vreţi să obţineţi rezultate bune, dar aveţi ceva de muncă şi nu sunt prea multe reglaje de făcut.

Să vedem cum stăm cu filmarea. Detaliile sunt destul de clasice: MP4, Full HD, 30 FPS şi 17 Mbps. Filmarea e puţin întunecată, dar microfonul s-a remarcat de fiecare dată, la fiecare captură. Nu are probleme cu vântul, prinde vocile şi sunetele de ambianţă perfect şi mi-a depăşit aşteptările. Detaliile sunt slabe, mai ales la distanţă şi nu veţi vedea frunzele din copaci spre exemplu.

Imaginea tremură, deci stabilizarea electronică nu prea îşi face treaba. Culorile sunt bine calibrate, iar imaginea a părut puţin spălăcita. Zoomul e sacadat şi când îl aplicăm totul devine nisipos. Schimbarea de expunere este eficientă şi destul de rapidă. Era o vreme înnorată, simt iar nevoia să precizez asta. Claritatea nu e chiar rea şi mă bucur că nu ne-a deranjat vreo refocalizare, cu care ne-am întâlnit de 2-3 ori în ultima vreme la câteva telefoane din China.

Stabilizarea e punctul vulnerabil aici, iar ultima filmare din seria noastră şi-a cam dat în petec, anulând laudele de focalizare şi expunere de mai sus. Captura video e undeva între ZenFone 2 şi ZenFone 3 la calitate, poate undeva la nivel de Honor 7 şi HTC Desire să zicem.

În ce priveşte filmarea nocturnă, aş zice că la acea captură cu muzică, microfonul iar a fost perfect, dar în general nimic nu merită menţionat aici. Zoom slab, lumini neclare, ceaţă, estompare, ca şi cum obiectivul ar fi murdar (deși l-am șters cu o lavetă pentru ochelari). Am filmat la 2-3 Mbps, lucrurile se mişcau în frame-uri şi lucrurile erau cam neclare. E sub majoritatea midrangerelor, dar măcar culorile au arătat rezonabil şi microfonul a fost super.

Cu bune şi cu rele sunt 2-3 aspecte pro de reţinut aici: culori, blitz selfie şi microfon.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×