Allview X4 Soul Vision: Cameră cu câteva surprize plăcute la selfie şi claritate

1.129 ori
<b>Allview X4 Soul Vision: Cameră cu câteva surprize plăcute la selfie şi claritate</b>Când am scos la fotografii Allview X4 Soul Vision împreună cu Xiaomi Mi A1 şi plouă torenţial afară mă gândeam că  o să fiu plăcut surprins de Mi A1 şi neplăcut de Vision. Cumva rolurile s-au invers şi X4 Soul Vision a fost de fapt surpriză.

Când am scos la fotografii Allview X4 Soul Vision împreună cu Xiaomi Mi A1 şi plouă torenţial afară mă gândeam că  o să fiu plăcut surprins de Mi A1 şi neplăcut de Vision. Cumva rolurile s-au invers şi X4 Soul Vision a fost de fapt surpriză.

Pe hârtie lucrurile sună destul de clasic: camera de 13 megapixeli în spate, cu focalizare automată, PDAF, filmare Full HD şi blitz LED. În fată avem o cameră de 8 MP, cu propriul blitz LED, un plus binevenit. Trecând la interfaţa camerei, aceasta este minimalistă, cu iconuri albe şi gri, iar opţiunile sunt clasice. Vorbesc despre HDR, efecte, expunere, balans de alb, zero shutter delay, captura RAW, ISO, stabilizare electronică şi scene.

Modurile de captură includ Night, Pro şi Panorama, iar Pro aduce reglaje de focalizare, expunere, balans de alb şi ISO. Trecând la galerie, subliniez iar ca fotografiile au fost realizate într-o zi cu mulţi nori şi cu ploaie torenţială. Am resimţit un HDR care e puţin prea alb, o nuanţă de albastru binişor calibrată şi claritatea a fost în grafic. Din când în când apare şi ceva neclaritate şi avem şi capturi blurate.

Aş zice că e per total OK pentru zona midrange şi cumva peste aşteptări pentru un telefon fără pretenţii privind camera. Prim planurile cu acele flori arată foarte bine, culorile sunt bine calibrate şi am apreciat şi focalizarea şi perspectivele pe care le oferă în prim plan şi plan secundar. Selfie-urile au arătat bine, ba chiar excelent şi mă refer la textura tenului, iluminarea, textura părului şi ochii. Şi hainele arată bine.

Am surprins şi câteva prim planuri în care picăturile de ploaie de pe obiecte erau vedetele şi arătau foarte excelent. Captura landscape e clar punctul slab, din cauza lipsei de detalii clare. Exemplu? Frunzele din coroana copacilor. Panorama e puţin cam curbată şi are o rezoluţie modestă de 6272 x 848 pixeli. Amintirea pe care o lasă acest telefon e cea a unei camere foarte bune la selfie, plus o cameră principală bună la prim plan şi culori.

Cine are răbdare să şi focalizeze bine, mai prinde şi o zi cu soare o să aibă surprize plăcute. L-aş plasa pe telefon la egal cu Galaxy J5 (2017), peste ZTE Nubia-urile midrange testate de noi recent şi cu doar 10% sub Xperia XA1. Nu e departe deloc nici de un Huawei P9 Lite.

Trecem la captura low light, care arată rezonabil, dar e puţin cam întunecată şi blitzul e slab. Avem şi ceva ghosting şi senzaţia că apare o ceață peste imagine. Ceva roz sau portocaliu se strecoară în imagine din când în când, iar o nuanţă de albăstriu e descoperită la marginile fotografiilor. Culorile nu sunt chiar rele, iar capturile cu catedrala au fost satisfăcătoare.

Experienţa a fost peste medie pentru un midrange clasic fără pretenţii mari şi a depăşit un ZenFone 2 spre exemplu, noaptea fiind la egalitate cu Huawei-urile Lite şi poate cu modelele Honor mai vechi. 

În ce priveşte captura video, am filmat în format 3GPP, Full HD la 17 Mbps şi 30 FPS. 3GPP (nu e chiar formatul meu preferat) şi se pare că nu are ce căuta în 2017, faţă de MP4. Microfonul este OK, la claritate (ambianţă şi voci). Deşi filmăm Full HD, senzaţia este de 720p când priveşti captură. Când dăm zoom pierdem serios detalii şi dacă ar fi o bilă albă, aceea ar fi claritatea.

Schimbarea de expunere este OK, dar avem şi un clip cu ceva ecou la sunet şi refocalizare. Detaliile pălesc la distanţă şi stabilizarea nu e deloc bună, imaginea fiind cam tremurată. Schimbarea de expunere este bunicică, poate cel mai clar plus al camerei. Nu e o cameră cu nimic special la filmare şi aminteşte de telefoanele Huawei Honor mai vechi. E superior telefoanelor Nubia, deşi nu e vreun Xperia cu siguranţă. Senzaţia a fost că filmăm HD şi nu FHD.

În condiţii low light cifrele nu arată bine: 8 Mbps şi 14 FPS. Captura e fantomatică, neclară, avem şi motion blur şi ZERO detalii indiferent de cât de mici au fost pretenţiile la acest capitol. Filmările se mişca în frame-uri, sunt tremurate, dar culmea e că avem nişte culori nu chiar rele. Halourile luminilor stradale sunt modeste, nici cele mai rele, dar nici cele mai clare.

Nivelul este mic, pe acelaşi plan cu telefoanele anonime din China. Cu toate acestea am rămas cu câteva surprize plăcute la capitolul cameră, în special în ce privește fotografiile realizate afară pe timp de zi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×