Apple iPhone XS Max: OS, UI, aplicaţii cu iOS 12 şi doar mici schimbări

1.147 ori
<b>Apple iPhone XS Max: OS, UI, aplicaţii cu iOS 12 şi doar mici schimbări</b>Această secţiune a recenziei lui Apple iPhone XS Max poate la fel de bine să fie văzută ca un soi de recenzie pentru iOS 12. Nu că am avea foarte multe de spus despre acest release, care e teoretic cel mai mic şi mai incremental din istoria lui iOS.

Această secţiune a recenziei lui Apple iPhone XS Max poate la fel de bine să fie văzută ca un soi de recenzie pentru iOS 12. Nu că am avea foarte multe de spus despre acest release, care e teoretic cel mai mic şi mai incremental din istoria lui iOS. Cumva îmi aduce aminte de trecerea aceea dintre un Jelly Bean 4.1 la 4.2. Hai să vedem ce e nou.

Video-review iPhone XS Max, secțiunea OS & UI & APPS

În primul rând am început prezentarea cu un demo al lui Face ID, care e acum mai rapid şi mai precis şi mi se pare că se descurcă mai bine la întuneric. Setup-ul e rezonabil de rapid, dacă ştii să roteşti capul după ghidaj şi putem acum să înregistrăm şi un "look alternativ", în caz că decidem să ne lăsăm barbă sau începem să purtăm ochelari de vedere sau vrem să avem faţa soţiei că alternativă la deblocare.

În recenzia video v-am prezentat şi un demo despre realizarea unui Memoji. Nu vă speriaţi că nu e nimic nou, e doar un Animoji personalizat după faţa voastră, răspunsul la AR Emoji de la Samsung. O noutate este că acum Animoji-urile pot scoate limba, odată cu iOS 12. Memoji-ul are foarte multe opţiuni de personalizare, la nivel de sprâncene, nas, forma feţei, ochelari, şepci, mărimea urechilor şi multe altele. Îl găsiţi în zona Messages.

Screen Time

O noutate importantă din iOS 12 faţă de iOS 11 este Screen Time, care rivalizează cu Digital Wellbeing de la Google. Această funcţie îţi arată cât timp ai petrecut în anumite funcţii şi aplicaţii ale telefonului, în frunte cu cele de socializare. Ai grafice ample, cu o medie săptămânală, medie zilnică, recomandări şi chiar interdicţii dacă simţi că te apuca adicţia de un joculeţ sau de Facebook. Util şi pentru a controla accesul celor mici la aplicaţii de gen.

Pentru că suntem la o recenzie pentru iOS 12 trebuie să subliniez şi cât de importantă este sosirea sa pe terminalele mai vechi. Toţi posesorii de iPhone X sau telefoane mai vechi au constatat un salt de performanţă, uneori chiar peste 30% aşa cum a promis şi Apple. iPhone X se mişcă mult mai bine spre exemplu, conform posesorilor săi, chit că deja era un campion al fluidităţii.

Apple iPhone XS Max, notificări

Mie îmi place că în iOS 12 au scăpat de acele "X-uri" folosite pentru a închide ferestrele de multitasking de pe iPhone X-uri şi acum putem face doar swipe în sus. Avem şi notificări grupate, aşa încât să nu mai vedem 20 de notificări de la aceeaşi aplicaţie în succesiune, ci ele să se "ascundă" în 3D în spatele uneia singure. Gesturile de control au rămas la fel, cu swipe în sus pentru buton Home şi swipe în format de L pentru multitasking. Swipe în jos de la colţul drept înseamnă Control Center, cu ale sale bule pentru opţiuni, cu tot cu 3D Touch, iar swipe în joc din stânga înseamnă notificări.

Apple iPhone XS Max Interfață Grafică

Cel mai din stânga homescreen este cel Today, care se poate accesoriza cu widget-uri de la mai toate aplicaţiile utile. Widget-urile vor arăta toate informaţiile vitale asociate aplicaţiilor respective. iOS 12 mai aduce şi un mod Do Not Disturb îmbunătăţit şi asupra căruia vei avea mai mult control. Mi se pare interesant şi că odată setat se aplică la toate iDevice-urile tale.

3D Touch

3D Touch rămâne la posturi, iar acesta fiind un iPhone uriaş, avem parte şi de landscape view, cu ecranul împărţit în două secţiuni în aplicaţii că Notes, Mail sau Settings. Siri ar fi primit o voce mai umană, deşi cea masculină tot robotică mi se pare. Se activează din butonul Power (ţinem apăsat) şi a primit o noutate importantă: Siri Shortcuts. Acestea sunt acţiuni predefinite şi personalizabile pe care le puteţi asocia unei comenzi vocale.

Mai avem şi nouă aplicaţie Measure, un boloboc şi rigla virtuală care foloseşte camera

Inclusiv căutări în Safari/pe Google, apelarea unei persoane, trimiterea unui mail, navigarea spre o destinaţie anume şi multe, multe altele. Mai avem şi nouă aplicaţie Measure, un boloboc şi rigla virtuală care foloseşte camera, plus Facetime în grup cu până la 32 de persoane. O altă noutate este că putem căuta în Photos business-uri şi locuri, precum puncte de reper.

Avem şi ArKIT 2 acum pentru funcţii AR, iar iBooks a fost rebranduit în Apple Books. Putem face editare de fotografii RAW şi avem şi Siri Suggestions, care ne va aminti să sunăm o persoană care ne sunase cu ceva ore în urmă şi căreia nu i-am răspuns. Ne va aminti şi că avem un avion de prins la aeroport spre exemplu. Am înţeles şi că Apple Maps oferă o vedere mai detaliată asupra parcurilor şi spaţiilor verzi.

Mai avem şi Location Data Share cu serviciile 112 şi de urgenţă şi că de obicei nu avem bloatware pe iOS. Folosim clasicele Wallet, Notes, App Store, Apple Music, Mail, Calendar, Weather Stocks şi aşa mai departe. Un update mic, dar necesar.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×