Xiaomi Mi A2 Lite: OS, UI, aplicaţii pe bază de Oreo, acuşa şi Pie

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 427 ori
<b>Xiaomi Mi A2 Lite: OS, UI, aplicaţii pe bază de Oreo, acuşa şi Pie</b>Xiaomi a uimit pe toată lumea când l-a lansat pe Xiaomi Mi A1, cu un Android curat la bord, mulţumită lui Android One. Mi A2 continuă pe aceeaşi linie, de această dată şi cu verişorul Mi A2 Lite, care nu e cu nimic mai prejos la software. Rula Android 8.1

Xiaomi a uimit pe toată lumea când l-a lansat pe Xiaomi Mi A1, cu un Android curat la bord, mulţumită lui Android One. Mi A2 continuă pe aceeaşi linie, de această dată şi cu verişorul Mi A2 Lite, care nu e cu nimic mai prejos la software. Rula Android 8.1.0 Oreo la debut şi în ultimele zile am aflat că a primit şi actualizarea la Android Pie.

Interfata grafica Xiaomi Mi A2 Lite (screenshots)

Experienţa e clasică, stock, standard. Avem feed-ul Google în stânga şi pentru multitasking folosim clasicul carusel şi split screen. Putem seta wallpaper-ul, widget-urile (stock) şi umbla la homescreen ţinând apăsat pe ecran. Avem şi notification dots, iar notificările şi Quick Settings sunt la un swipe în jos distanţă.

Setările sunt şi ele stock, cu nimic extra, dar mulţumită lor am aflat că poţi face swipe în jos pe cititorul de amprente pentru a trage de panoul de notificări în jos şi a îl vedea. Apropo de el, cititorul de amprente este foarte rapid la deblocare şi precis. Cât despre aplicaţii, am numărat 25 de apps preinstalate, ceea ce e OK şi nu avem bloatware aş spune. Sunt clasicele Drive, Duo, Gmail, Maps, Files şi suita Play.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×