Huawei P20 Lite: OS, UI, aplicaţii nu foarte diferite de flagship-uri

3.701 ori
<b>Huawei P20 Lite: OS, UI, aplicaţii nu foarte diferite de flagship-uri</b>Aş spune că dacă ai văzut un telefon midrange şi high end Huawei pe anul ăsta, le-ai văzut pe toate, la capitolul software şi interfaţa. Mai toate au aceeaşi abordare, la nivel de iconografie, meniuri, setări, opţiuni.

Aş spune că dacă ai văzut un telefon midrange şi high-end Huawei pe anul ăsta, le-ai văzut pe toate, la capitolul software şi interfaţă. Mai toate au aceeaşi abordare, la nivel de iconografie, meniuri, setări, opţiuni.

Huawei P20 Lite intră în aceeaşi categorie şi nu are o interfaţă tare diferite de P20 sau P20 Pro. Rulează Android 8.0 cu EMUI 8.0 aplicat peste. Avem câteva shortcut-uri utile în lockscreen, precum cel de lanternă sau playback media, iar feed-ul Google se află pe cel mai din stânga homescreen. Interfaţa e blocată în epoca skeumorphică de când a apărut iOS 7, care a inspirat foarte multe UI-uri.

Interfata grafica Huawei P20 Lite

Multitasking-ul se face pe bază de split screen şi carusel, iar dacă ţine apăsat pe homescreen apar widget-urile, wallpaper-ul şi setări legate de tranziţii, aliniere de iconuri, shake, badge, loop. Cu un swipe în jos accesăm aglomerata zonă ce include notificările şi Quick Settings. Apropo de Settings, în ele de abia începem să găsim lucruri interesante. Avem App Twin, care va permite să folosiţi două conturi de Facebook în acelaşi timp.

Video-review Huawei P20 Lite, secțiunea OS & UI & APPS

Apare şi un foarte util Storage Cleaner, iar scannerul de amprente e multifuncţional. Îl puteţi folosi pentru a face fotografii, declanşa captura video, răspunde la apeluri, opri o alarmă şi face browsing în galerie pe bază de swipe. Evident are şi funcţii de securitate, accesând o zonă "Safe", unde ţineţi fişiere confidenţiale. Scannerul are un setup în 10 paşi şi permite deblocarea rapidă a telefonului. Nu e rău deloc pentru un midrange.

Apropo de deblocare, avem şi deblocare facială aici, cu un setup să zicem rapid şi o recunoaştere facială rezonabil de rapid. Nu e vreun ZenFone 5, dar nici foarte lent nu e. Alte opţiuni găsite prin setări sunt utilizarea cu o singură mână, control prin gesturi sau comandă vocală. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 53 de nume, enorm de mult pentru 2018. Avem App Gallery că magazin de aplicaţii, Booking.com preinstalat, Ebay, Facebook, Notepad, Health, HiCare, Netflix, dar cel mai util este Phone Manager, care va permite să scanaţi după viruşi şi să curăţaţi memoria, sau să administraţi consumul de date.

Aşteptăm un EMUI 9.0 care să facă un pas real în faţă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×